Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 13-D al Baix Penedès, la consulta per la independència comarca a comarca

La comarca del Baix Penedèscompta amb catorze municipis dels quals només dos d'ells s'han començat a organitzar per a impulsar una consulta independentista: l'Arboç i la capital, El Vendrell. L'Arboç celebrarà la consulta el mateix dia que 160 municipis principatins més: el 13 de desembre, mentre que el Vendrell la celebrarà el 28 de febrer del 2010.

06/12/2009 02:32 Política

 

L'Arboç: 4.374 persones que poden votar.

Organitza: L'Arboç Decideix (info@labroçdecideix.cat). Grup de Facebook.
 
L’Arboç és l’únic municipi del Baix Penedès que s’afegeix a la consulta popular aquest 13 de desembre. Amb més de setanta voluntaris, les diferents comissions miren de tenir-ho tot a punt perquè l’esdeveniment sigui un èxit de convocatòria. L’impuls essencial consisteix en activar la participació de tots els ciutadans i ciutadanes empadronats a l’Arboç i que tinguin més de setze anys.“L’arboç decideix”, té previstes, pròximament, altres activitats, en paral·lel a la divulgació de l’acte. La comissió de premsa  de L'Arboç decideix ha contactat amb els diferents partits polítics amb representació al municipi perquè acreditin observadors a la consulta del 13-D a través de les pàgines web de cada formació.
 
De moment, cap de les tres formacions (PSC, Convergència i Unió i ERC), no ha contestat la demanda de l'Arboç decideix.Jordi-Enric Pàmies, portaveu de L'Arboç Decideix, va explicar en una roda de premsa que a l'Arboç no s'utilitzarà cap local municipal per fer la votació per 'evitar' qualsevol tipus de 'veto' o 'problema'. Pàmies va explicar que hi haurà tres taules.Moció aprovada per l'ajuntament de l'arboç en el ple del 24 de setembre de 2009.
 
MOCIÓ EN DEFENSA DEL DRET A DECIDIR I DE LA CONSULTA POPULAR PER A LA INDEPENDÈNCIA A ARENYS DE MUNT
arbo
La nació catalana es troba en una cruïlla decisiva de la seva història. Després de més de trenta anys del restabliment de les llibertats democràtiques, les limitacions del marc polític i jurídic vigent pel que fa a l'avenç i el reconeixement de l'autogovern, fins i tot dins els estrets paràmetres establerts pel règim autonòmic, s'han fet cada vegada més evidents a ulls de tothom. Ja ningú no dubta que l'Estat espanyol continua mantenint, malgrat la modernització social i institucional que ha viscut durant aquest llarg període, una voluntat uniformitzadora i absolutament refractària a l'avenç nacional dels Països Catalans.

En un moment com el present té una importància fonamental la unitat del poble de Catalunya en la defensa dels seus drets nacionals i democràtics. I, més enllà encara, el compromís actiu i la participació del conjunt de la ciutadania en la definició del futur que més li convé al país. El dret a decidir, doncs, és un element bàsic i irrenunciable que, en democràcia, ningú no pot negar als catalans i les catalanes.

És per tot plegat que cal valorar molt positivament iniciatives com la consulta popular per la independència d'Arenys de Munt.

Atès tots aquests elements exposats anteriorment, el ple de l'Ajuntament de l'Arboç, acorda el següent:

Defensar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena, en la línia del pronunciament del Parlament de Catalunya de 1989.

Donar suport a la consulta per la independència d'Arenys de Munt com un saludable exercici de democràcia, obert a la participació de la ciutadania d'aquest municipi.

Encoratjar a actuar amb llibertat, i en complicitat amb la societat civil, als ajuntaments d'altres municipis dels Països Catalans que es plantegin la realització de consultes similars.

Exigir al govern espanyol el respecte més escrupolós al dret dels municipis catalans que així ho considerin convenient a celebrar consultes populars per a la independència.

Fer arribar aquest acord al president del Parlament de Catalunya i als portaveus dels diferents grups amb representació a la cambra, a la Generalitat de Catalunya, a l'ajuntament d'Arenys de Munt, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federación Española de Municipios y Provincias perquè en tinguin coneixement i als efectes pertinents.

La moció s'aprova per cinc abstencions del grup municipal del PSC i sis vots favorables, quatre del de CiU i dos del de ERC.


El Vendrell

Organitza: El Vendrell Decideix (elvendrelldecideix@gmail.com). Grup de Facebook.

vendrellEl municipi arbocenc no serà l'únic de la comarca en realitzar la consulta. La població del Vendrell, gràcies a l'impuls del col·lectiu vendrellenc La Trinxera ho farà el diumenge 28 de febrer de 2010. Aquest col·lectiu va ser qui va convocar, el 22 d'octubre, una assamblea oberta a la participació de tots els vendrellencs, entitats, organitzacions, sindicats, col·lectius, per tal de crear una plataforma unitària amb el nom d'el Vendrell Decideix, que serà la que tiri endavant la consulta.

Membres d'aquesta ha obert fins i tot un grup de suport a la xarxa social Facebook, que ja compta amb gairebé 400 admiradors. Com s'explica a través d'un manifest publicat a la pàgina web, la plataforma entén que és vital que aquest moviment estigui encapçalat pel teixit associatiu i civil, i que no estigui monopolitzat pels partits polítics tradicionals. Pensem així perquè creiem que les consultes sobre la independència, als diversos municipis on es realitzin, són eines que han d'estar al servei dels ciutadans i ciutadanes dels Països Catalans i no al servei dels interessos particulars de cap partit.Les persones interessades en contactar amb la plataforma ciutadana El Vendrell decideix, que ja compta amb una vintena de membres, poden fer-ho a traves de l'adreça de correu: elvendrelldecideix@gmail.com o a la web esmentada anteriorment.

Manifest vendrellenc per la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya

Ah, si cada home estimés amb tot el cor, la seva terra,
les seves tradicions, la seva llengua!!!
Cadascú al seu lloc, com una orquestra...
quin acord s'obtindria!!!

Amb aquestes emotives paraules del mestre Pau Casals, la plataforma El Vendrell decideix!, integrada per un grup de persones a títol individual, implicades en diferents aspectes de la vida associativa del poble (la cultura, el lleure, la política...) presentem aquest manifest amb l'objectiu d'engegar un procés participatiu a la nostra vila que avanci en el reconeixement i la pràctica del dret a l'autodeterminació de Catalunya.

Aquest dret, que forma part de la Declaració de les Nacions Unides, ha estat sistemàticament negat al nostre país. Afegida a la legitimitat d'aquesta reclamació, la limitació amb què aquests darrers anys ha topat la via estatutària ha fet reaparèixer, i amb urgència, la necessitat d'exercir aquest dret. Cada cop som més els que pensem que el poble català té dret a decidir lliurement el seu futur. Arran de la consulta popular celebrada a Arenys de Munt el passat 13 de setembre, que va obtenir un gran ressò i va obrir expectatives arreu de Catalunya, es va formar La Coordinadora per la consulta sobre la independència per a la celebració de consultes per exercir el dret de Catalunya a l'autodeterminació.

A diferència de la legislació vigent, que relega aquestes consultes a un estat no vinculant, nosaltres creiem fermament que sempre és vinculant el fet de consultar democràticament la nostra voluntat. Amb aquest convenciment hem decidit coordinar-nos amb La Coordinadora per la consulta sobre la independència per fer servir el protocol organitzatiu assumint la data del 28 de febrer de 2010 per plantejar la següent pregunta:

Està vostè d'acord que la nació catalana esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?

Des de la Plataforma de El Vendrell decideix! és precisament això el que volem aconseguir: senzillament tenir el dret a decidir com volem que sigui el nostre país.

Comencem a decidir per a començar a caminar.

Estem convençuts que aquesta consulta rep el recolzament de la majoria dels vendrellencs i vendrellenques, i a la vegada creiem que no admet plantejaments partidistes o interessats. És per això que convoquem a participar en la seva organització tant a persones particulars com a representants d'entitats i càrrecs electes de formacions polítiques a l'Ajuntament, que és, en definitiva, la nostra més immediata representació institucional.
 
Per saber-ne més:

- El 13-D a la Selva, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Segrià, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Baix Camp, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Baix Llobregat, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Gironès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca 

- El 13-D a les Garrigues, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Baix Empordà, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 - El 13-D a l'Alt Empordà, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D a l'Alt Penedès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca 

-El 13-D a la Noguera, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

-El 13-D al Pla d'Urgell, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Tarragonès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Garraf, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Vallès Occidental, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D a la Garrotxa, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Berguedà, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 - El 13-D al Pla de l'Estany, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Solsonès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Maresme, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid