Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 13-D al Baix Camp, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 

Al Baix Camp, el proper 13 de desembre es faran consultes sobre la Independència a Almoster, Montbrió del Camp, Maspujols i Vilaplana.  Les comissions organitzadores locals d'Almoster i Montbrió del Camp, amb el suport d'Òmnium Cultural del Baix Camp, van constituït la Coordinadora de les Consultes sobre la Independència del Baix Camp. Aquesta neix amb un doble objectiu. El primer, és oferir un espai de trobada entre les diferents comissions locals, on poder compartir recursos i informació i, per altra banda, donar suport a les ciutadanes d'altres poblacions de la comarca que vulguin realitzar una consulta al seu municipi.

Cal remarcar que Montbrió del Camp celebrarà la consulta i tot i l'oposició de l'Ajuntament

03/12/2009 00:04 Drets i Llibertats

omniumLa coordinadora "El Baix Camp decideix" segueix el model creat per Osona Decideix i La Garrotxa Decideix, i pretén unir esforços en l'organització de les consultes locals sobre la independència de la nació catalana que es portin a terme a la comarca del Baix Camp, tant el proper 13 de desembre com en dates posteriors. L'objectiu és fer el possible perquè les consultes es desenvolupin amb la màxima transparència, veracitat, fiabilitat i, sobretot, participació.

 

 

 

Almoster

El proper diumenge s'instal·larà una paradeta a la Festa de l'Oli que se celebra al Parc de l'Aubareda d'aquest municipi durant tot el matí a partir de les 9.00 h. A la paradeta podreu trobar informació i marxandatge per al finançament de la consulta.

 

almoster3

 

Dissabte passat es va iniciar la campanya del vot anticipat per a la consulta sobre la independència de Catalunya. Fou en aquesta població on el primer ciutadà del Baix Camp va emetre el seu vot. Durant l'horari d'obertura de l'oficina de votació anticipada, 7 ciutadans i ciutadanes més van respondre a la pregunta "Està d'acord que la Nació Catalana, esdevingui un Estat de Dret, Independent, Democàtic i Social, integrat a la Unió Europea?".

linkalmostercopiarEl vot anticipat dels referèndums del 13 de desembre és equiparable al vot per correu. L’objectiu és que tothom que per qualsevol raó no pugui ser al municipi el dia 13, pugui exercir el seu dret de vot igualment amb total garantia i rigor. Cada municipi indica on es pot votar i en quins horaris.
La campanya de vot anticipat a Almoster continuarà els propers dissabtes 5 i 12 de novembre de 12.00 a 14.00 hores.

A mitjans d'octubre es va constituir 'Almoster Decideix'. La plataforma ja compta amb 40 voluntaris i voluntàries i el suport d’entitats locals i comarcals com Òmnium Baix Camp.

El ple municipal de l’ajuntament d’Almoster va aprovar, el 20 d'octubre, en sessió extraordinària la moció presentada pels grups municipals de CiU i ERC per donar suport a les consultes populars per la independència. La moció va ser durament criticada pels representants dels grups Progrés Municipal-PSC i Identitat Independent Musterenca, que van votar en contra.

En aquesta localitat poden exercir el vot 1045 persones

 

montbriodecideixMontbrió del Camp celebrarà una consulta el 13 de desembre tot i l'oposició de l'Ajuntament
A finals d'octubre, es va constituir la Plataforma Montbrió Decideix, amb l'objectiu de realitzar una consulta sobre la independència, en aquesta població del Baix Camp. L'impuls d'aquesta iniciativa va facilitar que, tot i que l'Ajuntament rebutgés una moció de suport a la consulta -el passat 26 d'octubre- amb els vots contraris del PSC i quatre regidors de CiU, aquesta tiri endavant.La Plataforma, ha denunciat l'actitud de CiU -que en sis anys ha trencat la disciplina de vot per primer cop-, així com, del PSC "que utilitzant precisament un acte democràtic com és un ple municipal, van contribuir a privar de la democràcia als ciutadans i ciutadanes de Montbrió del Camp".Tot i això, la Plataforma ja ha anunciat que el proper 13 de desembre celebrarà una consulta a la població. Per tal que això sigui possible porten setmanes reunint-se i disposen d'un correu electrònic de contacte per tota la gent del poble, o de fora, que vulgui participar-hi de la manera que li sigui possible. 

HORARI i LLOC DE VOT ANTICIPAT
Dies: 2, 3, 9 i 10 de desembre

Horari: de 19:00h a 21:00h
Lloc: "antiga Ditada"  Cr. Sant Rafel, 3 

En aquesta localitat poden exercir el vot 1745 persones 

 

linkmaspujolscopiarMaspujols

Demà, a les 8 del vespre, Maspujols portarà a terme l'acte central de campanya amb les intervencions d'Uriel Bertran, d'un membre de la junta d'Òmnium Baix Camp i d'un representant de Maspujols Decideix. L'acte es portarà a terme al Casal d'aquesta localitat. Vegeu el díptic a tamany gran clicant aquí. 

En aquesta localitat poden exercir el vot 463 persones  

 

 

 

Vilaplana

linkvilaplanacopiarEl ple de l'Ajuntament de Vilaplana va aprovar en la sessió del dia 28 d'octubre el text de la moció d'Esquerra Republicana de Catalunya a favor de les consultes populars per la independència de Catalunya. Aquest text el van presentar conjuntament els 4 regidors d'ERC i el de CiU, que van sumar 5 vots afirmatius, i va comptar amb l'abstenció dels dos regidors del PSC. La moció acorda oferir suport, quan hi hagi consens social i polític al municipi, per a desenvolupar les iniciatives que sorgeixin de la societat civil, és a dir, de les entitats ciutadanes, per a la celebració de consultes populars amb la finalitat que la ciutadania voti si vol una Catalunya independent. 

En aquesta localitat poden exercir el vot 322 persones   

 

Per saber-ne més:

La consulta popular per la independència comarca a comarca

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid