Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 13-D a la Selva, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

A la comarca de la Selva són tretze de moment els municipis que s'han començat a organitzar per tal d'impulsar consultes per la independència. Algunes d'elles, tanmateix, les celebraran en dates posteriors al 13 de desembre. Les que s'han començat a organitzar són: Arbúcies, La Cellera de Ter, Sant Hilari Sacalm, Maçanet de la Selva, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Riells i Viabrea i Violbí d'Onyar, Salitja i Sant Dalmai.

04/12/2009 21:50 Política

 

Arbúcies: 5.408 persones que poden decidir.

Organitza: Taula d’ Entitats Cíviques d’Arbúcies (TECA) (tecadarbucies@gmail.com). Grup de Facebook.

arbucies
A Arbúcies, la moció va ser presentada per una moció presentada per la Taula d'Entitats Cíviques d'Arbúcies i es va aprovar pels vots d'ERC, EPA, CUPA i IA; i l'oposició del PSC.

El 24 d'octubre la sala d’actes del Museu Etnològic del Montseny La Gabella es va omplir amb motiu de la presentació pública de la TECA, Taula d’Entitats Cíviques d’Arbúcies per la consulta sobre la indepèndència. Formada per persones de més de 20 entitats i també ciutadans i ciutadanes a títol individual. L’acte va anar a càrrec de dos dels seus membres: Montse Durant, portaveu, i Jordi Pujadas, coordinador tècnic, i va comptar amb la presència i el suport de Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt, localitat que va començar aquestes consultes populars i que va fer un coherent i emocionant discurs.

Arbúcies s’està preparant per poder fer la consulta en la convocatòria que el Consell Nacional per les consultes recomana pel proper 13 de desembre. En aquests moments la TECA està organitzant la campanya per fomentar la participació que permetrà el vot a tots els habitants a partir de 16 anys empadronats a Arbúcies i fa una crida a afegir-s’hi altres entitats i molts especialment a persones que vulguin participar en l’organització, a fer torns en una parada promocional durant el mercat dels diumenges, a fer torns en les meses electorals, a fer campanya per la difusió etc. Alhora també es fa una crida a que els grups polítics, sindicats, entitats facin campanya per la orientació del vot.

La Taula d’ Entitats Cíviques d’Arbúcies (TECA) aplega tant persones d’associacions d’Arbúcies com a títol personal amb l’objectiu de convocar una consulta popular a la nostra Vila per tal que tots les que hi convivim puguem pronunciar-nos sobre la necessitat que la Nació Catalana, fent ús del dret d’autodeterminació reconegut internacionalment, pugui declarar la seva independència, i passar a ser un estat, dintre del marc de les nacions lliures d’Europa.

Aquesta iniciativa de participació popular per la recuperació de les nostres llibertats nacionals, té el seu origen en l’acció valenta i admirable del poble d’Arenys de Munt, que amb la seva consulta ha obert una via democràtica i pacífica cap a l’Autodeterminació.

Així seguint aquest exemple, tot un seguit de poblacions del nostre País ens coordinem per fer una consulta sobre la independència de la Nació Catalana, convocada pel diumenge 13 de desembre de 2009, per tal de poder manifestar la voluntat del poble català d’esdevenir una nació sobirana en el context de les nacions lliures d’Europa.

Per tirar endavant la consulta popular a Arbúcies, comptem amb el suport de l’Ajuntament, que en el Ple de data 29 de setembre d’enguany va aprovar donar-hi suport. La moció per la consulta es va aprovar amb els vots favorables d’ERC, Entesa, CUPA i IA. CiU també hi dóna suport.

La pregunta serà:
Està vostè d’acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?Podran votar totes les persones empadronades a Arbúcies a partir de 16 anys.

Actes:

El dijous 26 de novembre, a l'Hotel d'Entitats "Escoles Velles" un nombrós públic va assistir a la taula rodona sobre el "Referendum sobre la independència del 13D". Montse Duran, portaveu de la TECA, va presentar el convidat Josep Cruanyes, president de la Comissió per la dignitat i membre de la Comissió Electoral Nacional que estableix els PROCEDIMENTS a seguir el 13D segons CRITERIS RIGOROSOS . Cruanyes va argumentar que estem davant d'una Consulta plenament LEGÍTIMA, impulsada per entitats i que no s'hi poden posar límits perquè no seria democràtic. Amb la consulta els catalans simplement DEFENSEM EL NOSTRE DRET A EXPRESSAR-NOS sobre un tema concret. Els pobles que promocionen la consulta són una col·Lectivitat que volen donar la seva opinió. Amb la consulta s'inicia un procés on diem que ningú ens pot prendre el nostre futur.

Tot seguit En Quim Vall·llosera va prendre la paraula com a portaveu de la TECA i presentar els representants dels grups polítics que estaven a la taula: David Merino (IA), Josep Salomó (CiU), Jaume Salmeron (EPA), Roger Zamorano (ERC) i Edmon Ribatallada (CUPA). Tots van coincidir en fomentar la participació, l'important és anar a votar, aprofitar aquesta oportunitat sobre aquest tema expressat en forma de pregunta: Està d'acod que la Nació Catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?"

Els grups polítics es van comprometre en fer un comunicat conjunt convidant a la participació i orientant-lo, en general, cap a responsdre Sí.

Condicons de les votacions:

EL 13 DE DESEMBRE DE 2009
Lloc col•legi electoral: Escola Dr. Carulla
Horari de 9 matí a 8 vespre
Es tracta de respondre a la pregunta:

Està vostè d’acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?Hi haurà sobres i paperetes amb el Sí, amb el No i en Blanc.

Poden votar TOTES les persones empadronades a Arbúcies a partir de 16 anys.

DOCUMENTACIÓ que cal portar per poder votar
* Circumstància 1:
Presentar el DNI o el NIE on consti la residència a Arbúcies.
* Cirsumstància 2:
En cas d’estar empadronat a Arbúcies i que no consti l’adreça actualitzada en el DNI, el NIE o Passaport, cal presentar un volant d’empadronament o la documentació de ciutada comunitari (UE) resident a Arbúcies o el document de renovació de residència en el cas de ciutadans estrangers de fora de la Unió Europea.

VOT ANTICIPAT. Per a les persones que no puguin votar el dia 13D en el col•legi electorales preveu facilitar el vot anticipat. DIA 6 de 12 a 2 migdia, DIES 9, 10, 11 i 12 de 6 a 8 vespre. Adreceu-vos a la GABELLA

VOT ANTICIPAT AMBULANT. Una mesa electoral es desplaçarà a domicilis per fer possible el vot a persones que tinguin problemes de mobilitat (per avisar: telf. 972.860.908 d’11 a 14h. i de 17 a 20h. O per correu electrònic a tecadarbucies@gmail.com)


Santa Coloma de Farners: 10.432 persones que poden votar.

consultadebat1 El ple de Santa Coloma de Farners va aprovar per unanimitat de tots els grups (CIU, ERC, PSC, CPC, Entesa) donar suport a la celebració d'una consulta popular per la independència el 13 de desembre. La sala de plens es va omplir amb una cinquantena de veïns de la plataforma que impulsa la consulta i que està integrada per l'entitat La Sega, 1640 i altres associacions de la ciutat. Santa Coloma és una de les sis capitals de comarca del país que farà una consulta per la independència.

El primer acte programat dins la campanya per la consulta popular per la independència a Santa Coloma de Farners, va ser el passat 14 de novembre. Per primer cop a la comarca de la Selva Jaume Renyer i Montserrat Nebrera van exposar arguments a favor i en contra de la independència del nostre país.

Sils: 3.962 persones que poden votar.
  Organitza: Sils decideix (silsdecideix@gmail.com) 

Manifest:

Volem que aquesta consulta popular a Sils:

- Ens permeti exercir el dret a opinar que creiem que té qualsevol persona i que en el nostre cas ens és negat.

-   Que sigui un acte de democràcia i de llibertat d’expressió

-  Sigui una festa popular on tothom hi col.labori independentment de la opinió del seu vot.

- Que sigui la manifestació  de que els ciutadans de Sils podem organitzar un acte polític on totes les idees i col.laboracions seran benvingudes i no hi hagi prejudicis segons origen, cultura o llengua.

- Ens faci reflexionar sobre la situació actual de Catalunya dins Espanya.

COMUNICAsilsT  SILS, DECIDEIX

Per a tots i totes els silencs i silenques:

Estem en un poble petit  on tothom es coneix i fa por implicar-se o fins i tot parlar sobre la consulta,  ja que el sí s’interpreta únicament en una direcció  i el no en la oposada, en definitiva que ens divideix.

I no és així, tot i ser una pregunta irreductiblement concreta, els motius per recolzar el sí o el no  poden ser tant diversos, personals i individuals que no poden estar sotmesos a cap tipus de crítica. Les motivacions poden ser molt diferents: hi haurà  que no són independentistes i votaran que sí, d’altres de catalanistes que votaran que no, de castellans que votaran que sí i dels que votaran que no, dels que també es senten espanyols però votaran que sí.

Amb això volem dir que hem de respectar la posició que pugui tenir cada cadascú: no és millor el que vota que sí que el que vota que no, o a l’inrevés, en tot cas és diferent, forma part de la nostra societat i ens situa en la realitat en la que vivim. Pensem el que pensem, volem que els replantejaments que cadascú s’hagi fet davant aquesta consulta no ens  divideixin si no tot al contrari, que ens permetin parlar més obertament sobre qüestions de les que fa por parlar amb l’altre.

Creiem que aquesta consulta ens pot permetre fer un pas endavant cap al respecte a la diversitat en la que vivim. També ens dona la possibilitat, donada la manca de confiança i el desencís creixent i merescut cap els nostres polítics, de posar al ciutadà al capdavant de la vida política permetent que sigui actiu i fent-lo responsable davant la vida col·lectiva.

Ja sabem però, que el resultat no serà vinculant…,  i és això un impediment per fer la consulta? Creieu que no portarà enlloc? Què son unes energies malgastades o malencaminades? Doncs la veritat, el temps ho dirà. Aquest és el moment històric que estem vivint i no pas un altre, i creiem que val la pena implicar-s’hi.

Des de la Comissió organitzadora valorem doncs exclusivament la participació. El resultat en el fons no serà el més important, ja que l’avalarà el que vol la majoria de silencs i silenques, en aquests moments.


Caldes de Malavella

  Organitza: Caldes de Malavcaldesella Decideix (caldesdemalavella@gmail.com)

A Caldes de Malavella la proposta de consulta popular va venir des del grup d'ERC, que està a l'oposició. Allà, també va prosperar i va comptar amb llibertat de vot en alguns grups.

El Casino de Caldes de Malavella va ser el lloc escollit per la plataforma Caldes de Malavella Decideix per tal d'informar a la ciutadania la intenció que té l'entitat de dur a terme una consulta independentista com la que va realitzar-se a Arenys de Munt. A l'acte hi van assistir un total de 90 persones.

Els organitzadors d'aquesta primera assemblea asseguren que hi ha diverses persones del municipi i alguns representants d'entitats que s'han ofert per tal de col·laborar com a voluntaris en aquesta iniciativa que s'està duent a terme en diversos pobles. L'interès que ha suscitat a Caldes la possibilitat de realitzar un acte d'aquest estil ha dut als membres de la plataforma a emplaçar una altra reunió amb els col·laboradors per a la propera setmana.

Noranta persones de diferent procedència i adscripció van acudir a la primera assemblea amb un objectiu comú: organitzar a Caldes de Malavella una consulta sobre la Independència de Catalunya.

Molta gent es va oferir per col·laborar com a voluntaris en les diferents tasques que s'han hagut d'anar fent.


Data de la consulta

Passada la data del 13 de desembre, s'estan planificant dues possibles dates per fer consultes, el 28 de febrer i el 25 d'abril.

Entre tots els assistents es van valorar els "pros i contres" de les dues dates del 2010 i finalment es va votar entre les dues opcions. La opció triada va ser el 25 d'abril de 2010.

Formació de grups de treball


1 Organització campanya participació
2 Logística
3 Informàtica
4 Tresoreria
5 Premsa i comunicació
6 Organització de la consulta
7 Seguretat

Com sempre us demanem que feu difusió de tota la informació a la gent que teniu més propera. Qui desitgi adherir-se com a voluntari pot fer-ho en qualsevol moment!!!

Hostalric


A Hostalric la proposta de consulta popular va venir des dels grup d'ERC, que està a l'oposició. Allà, també va prosperar i va comptar amb llibertat de vot en alguns grups.

Riells i Viabrea

Organitza: Plataforma Riellenca per l'Autodeterminació (pla.riellenca.autodeterminacio@gmail.com). riellsGrup de Facebook.

  El 28 de febrer, la Plataforma Riellenca d'Autodeterminació preveu dur a terme una consulta sobre la independència de Catalunya. Per aquest motiu, l'entitat ha iniciat un procés d'adhesió d'entitats i persones a títol individual i, a través del Facebook, un grup per adherir-s'hi. Dilluns es va celebrar una reunió adreçada a totes les entitats del poble i als grups municipals. I el ple de l'Ajuntamnet va aprovar la moció conjunta consensuada per ERC, CiU i Entesa de Progrés Municipal per donar suport a la iniciativa.


Maçanet de la Selva


El 2 de desembre s’ha realitzat a Maçanet de la Selva una reunió (la segona), de representants d’associacions culturals i esportives maçanetenques i veïns i veïnes, a títol individual, amb els següents objectius:

1) Impulsar la celebració d’una consulta a Maçanet de la Selva sobre la Independència de Catalunya, a celebrar en la segona fase  de dates proposades pel Grup promotor a nivell nacional (final de febrer o primer de març de 2010).

2) La pregunta objecte de votació serà la mateixa d’Arenys de Munt i també de la resta de municipis:

“ESTÀ D’ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?”

3) Per garantir l’èxit, es nomena una Comissió ciutadana amb el nom de MAÇANET DECIDEIX, i es nomenen un coordinador general, Ramon Peralta, un portaveu, Xavier Xarbau, i tres subcomissions: jurídica, de comunicació i campanya i organitzativa.

4) S’acorda que la subcomissió jurídica redacti un esborrany d’instància adreçada a l’Ajuntament de la vila, sol·licitant el seu recolzament a aquesta consulta.
 
Vidreres
Contacte: consultapopularvidreres@gmail.com
 
La Cellera de Ter: 1.802 persones que poden votar.

Sant Hilari Sacalm: 4.920 persones que poden votar.
 
Per saber-ne més
 

- El 13-D al Segrià, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Baix Camp, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Baix Llobregat, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Gironès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca 

- El 13-D a les Garrigues, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Baix Empordà, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 - El 13-D a l'Alt Empordà, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D a l'Alt Penedès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca 

-El 13-D a la Noguera, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

-El 13-D al Pla d'Urgell, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Tarragonès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Garraf, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Vallès Occidental, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D a la Garrotxa, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Berguedà, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 - El 13-D al Pla de l'Estany, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Solsonès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

- El 13-D al Maresme, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid