Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Interior prohibeix la concentració de Maulets Figueres contra la visita borbònica

El Departament d'Interior ha decidit il·legalitzar la concentració convocada per Maulets per tal de protestar contra la vistia dels prínceps espanyols de demà. En aquest sentit, l’Assamblea de Maulets de l’Alt Empordà farà una roda de premsa demà a les 4 de la tarda  al local de Can Met (C/ Sant Vicenç, 30) per mostrar el nostre rebuig a la decisió presa pel departament d’interior. La concentració havia estat convocada a les 8 del vespre a la placeta de la rambla. 

Maulets Figueres ha convocat una concentració per demà dijous a les vuit del vespre a la placeta baixa de la Rambla. Confirma la teva assistència a la concentració al grup de Facebook.

Fa uns dies, tant la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Figueres com Maulets van emetre comunicats de condemna a la visita borbònica.

La CUP i Maulets condemnen la visita dels Borbons a Figueres 

09/12/2009 16:55 Política

 

Els Prínceps d'Espanya visitaran dijous i divendres les comarques gironines. Dijous a la nit presidiran el sopar commemoratiu del desè aniversari de la constitució de l'entitat Comerç Figueres Associació, que tindrà lloc a la capital de l'Alt Empordà en motiu de la Nit del Comerç.

 

Divendres, a les dotze del migdia, al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, Felip de Borbó presidirà una reunió de la Fundació Príncep de Girona, entitat impulsada per Caixa Girona, La Caixa, la Cambra de Comerç i la Fundació Gala Salvador Dalí.


L'organització independentista Maulets Figueres ha convocat una concentració de rebuig a la presència dels Borbons i diu no entendre "com es pot haver convidat aquí una gent que representa la no democràcia, la injustícia i la opressió nacional del nostre poble".
 
Maulets recorda que la monarquia és un règim "que es burla de la igualtat entre les persones i del dret del poble per controlar les institucions" i que fou reinstaurada per la voluntat del general Franco. Una institució, diu, que "representa la victòria bèl·lica de l'epsanyolisme sobre la llibertat del nostre país ara fa 300 anys".


Maulets exigeix que es doni a conèixer la quantitat de diners ens treuen per mantenir la família reial, i la quantitat de la visita dels prínceps a la ciutat.

 

Comunicat de Maulets:


Desmaulets de l'Assemblea de Maulets de Figueres volem sortir al carrer per mostrar tot el nostre rebuig a la presència dels Prínceps d'Espanya a la nostra ciutat. No entenem com es pot haver convidat aquí una gent que representa la no democràcia, la injustícia i l'opressió nacional del nostre poble.

La monarquia és un règim que ja hauria d'estar completament abolit al segle XXI, és un règim que es burla de la igualtat entre les persones i del dret del poble per controlar les institucions. La monarquia espanyola dels Borbons, reinstaurada a voluntat del General Franco, representa, a més, la victòria bèl·lica de l'espanyolisme sobre la llibertat del nostre país ara fa 300 anys.

Tot i el que representen els prínceps espanyols, un sector adinerat de Figueres ha decidit convidar aquestes figures, burlant-se clarament dels seus veïns i del seu poble. Un cop més veiem la nostra ciutat ocupada per un desplegament desproporcionat de forces policials, on se'ns recorda per a què existeix la policia. Un cop més l'aristocràcia privilegiada ens refregarà la fortuna que ens han robat, mentre a la nostra comarca patim la crisi amb uns índexs d'atur altíssims, mentre molts, especialment els joves, som empesos a unes vides cada cop més precàries.

Nosaltres ens oposem totalment a aquesta visita que ens trepitja la dignitat. Exigim també saber quants diners ens treuen per mantenir la família reial, i volem saber també quant ha costat la visita dels prínceps a la nostra ciutat. No volem ser subordinats a ningú i no permetrem que ens robin el nostre esforç per mantenir una casta privilegiada.

Maulets, el jovent independentista revolucionari, lluitem per la llibertat dels Països Catalans i per una societat totalment justa. Lluitem, per tant, contra la Monarquia espanyola i tot el sistema que l'envolta. Perquè la Monarquia espanyola dels Borbons no és legítima i no deixarem que es netegi les mans ni la imatge. Són descendents de Felip V, són hereus de Franco i són els enemics de les catalanes i els catalans.

Fora els borbons dels Països Catalans.

FIGUERES EN LLUITA CONTRA ELS PRÍNCEPS.

 

Per saber-ne més

 

La CUP i Maulets condemnen la visita dels Borbons a Figueres - Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid