Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El sindicat del professorat USTEC anuncia mobilitzacions per al 9 de novembre

 El sindicat de docents USTEC ha convocat una concentració unitària davant l'Auditori de Barcelona per aquest 9 de novembre. El sindicat de referència del professorat continua reclamant la dimissió del Conseller d'Educació Ernest Maragall. Aquesta concentració se suma a les protestes contra la seva política educativa considerada com a "autoritària", ja que el membre del PSC s'ha negat en rodó a establir cap diàleg amb els sindicants dels docents. Els punts de denúncia que han impulsat aquesta concentració són la retallada de plantilles de professors, l'increment de ràtios i la precarització laboral. El sindicat també denuncia la imposició dels "nomenaments telemàtics", un sistema que ha estat considerat com a arbitrari pel professorat interít afectat. En definitiva, aquesta convocatòria de protesta s'afegirà a les nombroses de convocades el curs passat contra la Llei d'Educació de Catalunya, que ha comptat amb el suport total de CiU, PSC i ERC i el d'ICV per una altra banda.

05/11/2009 18:00 Laboral

D'altra banda, el sindicat USTEC·STEs ahir va difondre un comunicat en que es posiciona clarament en contra de l'obligatorietat de l'escolarització fins el 18 anys. Pel sindicat tot i que és desitjable allargar l’escolarització la obligatorietat no és la millor manera d'abordar els problemes que arrossega l'educació.

Per a l'USTEC resultat completament "contradictori parlar d’obligar als joves a continuar estudiant quan, en aquests moments, molts dels joves que volen fer-ho no poden". El sindicata també ha recordat que a Catalunya hi ha unes llargues llistes d’espera a molts Cicles Formatius, a totes les escoles de persones adultes i s’estan suprimint els batxillerats nocturns. Per al sindicat "l'  obligació d’estar escolaritzat, a aquestes edats i amb unes persones que no ho volen, pot portar més problemes que avantatges. La qüestió és com estimulem a tots els joves perquè continuïn o reprenguin els estudis'.

Per saber-ne més

Desenes de milers de persones es manifesten contra LEC i demanen la dimissió de Maragall. Llibertat.cat

Els sindicats convoquen la tercera aturada a l'escola pública en un any.Llibertat.cat 

Els sindicats de l'ensenyament del Principat es concentren per rebutjar la Llei d'Educació Llibertat.cat 

Vaga de mestres i professors de l'escola pública per al proper 19 de març. Llibertat.cat

"Una educació pública, laica, catalana, democràtica, coeducativa i de qualitat per a tothom". Entrevista a Llibertat.cat

Vaga general per l'ensenyament públic el proper 13 de novembre- Llibertat.cat

Llei d'Educació de Catalunya - Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya

Ensenyament públic en lluita - Especial de Kaosenlared

Valoracions i reflexions del SEPC sobre la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) - SEPC

La USTEC-STEs edita l'auca del senyor Ernest (Maragall) - Llibertat.cat

La mobilització de docents qüestiona la majoria de periodistes i polítics - Llibertat.cat 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid