Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern de Cerdanyola esquitxat en les investigacions del Cas Pretòria

 Avui s'ha pogut saber que les investigacions del magistrat Garzón en el cas de corrupció urbanística a diverses localitats catalanes també esquitxen el govern de Cerdanyola. Diversos mitjans s'han fet ressò aquesta tarda de les trucades intervingudes que consten al sumari de la investigació, que fan referència a l'empresari Lluís Casamitjana, president d'Espais i un dels principals imputats a la trama de corrupció. Casamitjana va realitzar trucades a la regidora Consol Pla (CiU) per "preguntar-li" per què no havien donat suport a la remodelació urbanística plantejada per l'alcalde Antoni Morral (ICV) a la Plana del Castell, fet que va provocar la crisi governamental. El projecte de construcció sobre una zona d'antics abocadors tòxics, compartit per ICV, CiU i PSC, amagaria una derivació d'aquesta trama de corrupció, ja que Casamitjana podria tenir-hi importants interessos urbanístics amb connexions polítiques. L'alcalde de Cerdanyola ha sortit avui mateix a la defensa de la "transparència" del projecte urbanístic.

02/11/2009 22:24 Política

Una promoció de l'empresa Espais Promocions Immobiliària, presidida per Lluís Casamitjana, un dels detinguts pel cas Pretòria en llibertat sota fiança des de divendres, es troba ara en la investigació de l'anomenat cas Pretòria. Un fet que atorga la raó a les denúncies ciutadanes que apuntaven que el projecte urbanístic anomenat Centre Direccional estava lligat a negocis lucratius poc clars i al marge de la població de Cerdanyola.

En aquest sentit, la regidora de CiU ha confirmat avui la trucada de Casamitjana, després que aquest cap de setmana s'hagi sabut que la Guàrdia Civil treballa amb una documentació on va aparèixer el nom de Cerdanyola entorn del cas "Pretòria". Segons la documentació, Lluís Prenafeta hauria sol•licitat el de telèfon de la regidora Consol Pla a Artur Mas, president de CIU.  Pla va ser cessada fa poques setmanes per l’alcalde Morral d’ICV, precisament en una crisi originada per la remodelació d’aquest ambiciós projecte urbanístic que atempta contra la reserva natural de la Plana del Castell (considerat corredor natural del Vallès) i que es pretén construir sobre espais d’antics abocadors tòxics.

En unes declaracions  a la prema, Pla ha confirmat que Lluís Casamitjana va contactar amb ella per a preguntar-li “per què havia paralitzat” la promoció urbanística a la Plana del Castell de Cerdanyola del Vallès. La resposta de la regidora de CiU va ser que "estaven en contra per un defecte de forma a l'hora de plantejar el tema en el ple de juliol, però no en la promoció" i que "quan s'arribés a un acord estarien conformes".

 Avui mateix l’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, en una roda de premsa ha fet una defensa aferrissada de la gestió que des del consistori s’està fent en matèria urbanística i ha assegurat que "és lògic que Cerdanyola aparegui en la investigació de Garzón al cas Pretòria ja que un dels detinguts és un dels promotors amb drets edificatoris al Centre Direccional de Cerdanyola". Morral (ICV) no ha fet cap comentari sobre la relació amb el sumari de la regidora de CiU cessada per ell mateix, amb qui ha compartit la direcció d'aquest projecte urbantístic durant tots aquests anys de govern.

 

 

 

 

Per saber-ne més:

 Cerdanyola tindrà un ple "calent" pels abocadors tòxics i la situació de desgovern local Llibertat.cat


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid