Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 13-D a la Noguera, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 

A la Noguera, el proper 13 de desembre es faran consultes a Artesa de Segre i Ponts. En aquestes poblacions podran accedir al vot 3.311 i 2.354 respectivament. També hi ha un altre poble, que possiblement, realitzi aquest dia la consulta, es tracta de Vilanova de l'Aguda.

Artesa de Segre

El Ple ordinari de l’Ajuntament d’Artesa de Segre celebrat el passat 3 de novembre va aprovar per majoria la moció de suport a les consultes populars, amb nou vots a favor (ERC i CIU) i dos abstencions (PSC).

 

 

26/11/2009 00:09 Política

 

img_1669

La moció va ser presentada per la Comissió 300 Anys a instància de la Plataforma Artesa de Segre, Decideix. Aquesta Plataforma ha estat impulsada per la societat civil del municipi per tal de promoure la realització de la Consulta Popular per la Independència al municipi.

Manifest:

Qui som?

Som una cinquantena de persones representatives dels diferents àmbits que conformen la nostra societat artesenca, de diverses edats, pensaments i ideologies però amb un objectiu comú.

QUÈ VOLEM ?

El passat dia 13 de setembre, Arenys de Munt, a la comarca del Maresme, va ser l’epicentre del debat social i polític del país. Era la primera vegada que un municipi convocava una consulta popular per la independència de Catalunya.

Malgrat els impediments i les amenaces de grups feixistes i de les altes instàncies judicials i polítiques de l’Estat espanyol, la jornada va ser un exemple de civisme, de normalitat ciutadana i d’unió de totes les forces vives del municipi. Fou una autèntica festa de la democràcia.

Amb aquest únic objectiu treballem: Celebrar una consulta popular per la independència a la nostra ciutat.

COM HO FAREM?
Al nostre municipi, la Comissió 300 Anys presentarà una moció el pròxim dia 5 de novembre a l’Ajuntament d’Artesa de Segre, per a que s’aprovi la celebració d’una consulta popular per la independència a Artesa de Segre i la resta de poblacions del municipi. A la resta de municipis d’arreu de Catalunya també s’han posat en marxa processos similars.
Són processos empesos per la societat civil, no per partits polítics, tot i que molts hi donen suport. I és que la societat civil, les entitats i les persones compromeses, no hi som només per compartir aficions, sinó que el nostre valor va més enllà: som un dels motors d’una societat activa, viva i participativa.
Normalment fem assemblees obertes a tot aquell que vulgui col•laborar en el procés. Així mateix, hem fet grups de treball específics als quals també t’animem a participar.

PER QUÈ HO FAREM ?
L’associacionisme forma part de la història del nostre país. Per això, no ens podem mirar impassibles aquells assumptes que afecten la nació. Som entitats cíviques petites i locals, sí, però és als pobles i ciutats, al carrer, on es construeix i defineix el país, i no als despatxos. I això no és fer política sinó tot el contrari, és comprometre’s amb la llibertat i amb el civisme.
Ningú pot negar ni impedir, legalment, a un poble exercir els seus drets d’autodeterminar-se independent. (Art. 6 de la Declaració Universal dels Drets Col•lectius dels Pobles). I nosaltres ja hem fet el primer pas. Defensem la comarca, que és la nostra manera de defensar el país, però és defensant el país que també es fa comarca.

QUAN HO FAREM ?
Fem una crida a tot els demòcrates, als demòcrates de la nostra ciutat, de la nostra comarca, als demòcrates del nostre país perquè el proper dia 13 de desembre vinguin tots plegats a votar, a exercir el principal dret d’una societat democràtica, el dret de decidir sobre el nostre futur.

 

p1030744Ponts

La comissió organitzadora Ponts decideix! es presentarà el proper dissabte, tot i que ja fa setmanes que treballen. Aquest dia començarà la campanya. La comissió i els voluntaris es troben cada dijous a les 20 hores al local de Portaveu. És una trobada oberta a tothom que hi vulgui participar en l'organització de la consulta del dia 13 de desembre. Els voluntaris s'organitzen en diferents grups de treball segons la seva disponibilitat.

 

 

pontsdecideix_logo Per saber-ne més:

El 13-D al Pla d'Urgell, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

El 13-D al Tarragonès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

El 13-D al Garraf, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

El 13-D al Vallès Occidental, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

El 13-D a la Garrotxa, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

El 13-D al Berguedà, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

El 13-D al Pla de l'Estany, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

El 13-D al Solsonès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

El 13-D al Maresme, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

Llistat dels més de 100 municipis que faran la consulta independentista el 13 de desembre   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid