Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP es posiciona amb les lluites per la sanitat pública a Cerdanyola del Vallès

La CUP de Cerdanyola s'ha posicionat públicament a favor de l’Associació de Veïns de Fontetes i a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, que durant els darrers mesos està reclamant la continuïtat del CAP del barri de Fontentes, que es troba en procés de restricció dels seus serveis. Amb un comunicat  la CUP ha denunciat "el desballestament de la sanitat pública" dies dsprés d'una reunió entre representants de les entitats que s'han oposat al tancament de l'ambulatori i els portaveus dels grups municipals i responsables del Departament de Salut. L'objectiu era debatre la situació de l'acord signat el passat mes de juliol pels quatre grups municipals i els representants de l'ICS i CatSalut, pel qual es garantia el manteniment dels serveis sanitaris al CAP Fontetes. Però la reunió, tal i com es va denunciar des de les entitats en defensa de la salut pública, només pretenia "enredar el veïnat, oferint dades i xifres que ja són prou conegudes i que a més estan massa "cuinades" com per creure-les".

20/10/2009 20:55 Política
NOTA DE PREMSA DE LA CUP DE CERDANYOLA

Defensem el CAP de Fontetes i la Sanitat Pública

Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Cerdanyola del Vallès exposem públicament el nostre posicionament en relació a la reunió sobre el CAP de Fontetes i desballestament progressiu de la sanitat pública que estem vivint: 

-Transmetem el nostre suport i confiança a l’Associació de Veïns de Fontetes i a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, que durant els darrers mesos estan treballant en la defensa aferrissada del servei del CAP de Fontetes i de la sanitat pública com a dret bàsic de la població de Cerdanyola. 

-Trobem vergonyós que a la darrera reunió entre aquests agents socials amb la Conselleria de Salut i responsables del Servei Català de Salut per tractar la situació del CAP de Fontetes, els responsables polítics de la Generalitat regategessin els serveis i intentessin enganyar els seus interlocutors amb maniobres de xifres falsejades i consultes a la població del barri que mai s’han realitzat. Unes maniobres que només tenen com a objectiu reduir el servei mèdic d’aquest CAP per preparar el seu tancament definitiu. 

-Denunciem públicament la demagògia i la pràctica oportunista dels partits del consistori, que participen junt amb els seus partits d’obediència a Barcelona o a Madrid en el desmantellament de la sanitat pública. Una complicitat dels grups municipals que amb el seu silenci estratègic i partidista col·laboren en l’estat de deixadesa i caos de la nostra sanitat pública: llistes d’espera entre 6 i 24 mesos, incapacitat material d’atendre les visites; demores; manca d’infraestructures i de personal sanitari; estrès dels treballadors i treballadores que pateixen aquestes deficiències, etcètera. 

 - Des de la CUP de Cerdanyola reclamem una aposta decidida per un únic sistema públic sanitari, denunciant l’ús de diner públic en una política de concerts que només afavoreix interessos particulars mentre la majoria de la població, la que no paga serveis privats, veu com l’atenció es deteriora dia a dia. En aquest sentit, la pèrdua del servei del CAP de Fontetes anuncia la desaparició progressiva de la sanitat pública, si no hi posem remei: cal que lluitem pels nostres drets, cal sortir al carrer!

 

Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Cerdanyola del Vallès
Cerdanyola del Vallès, 19 d’octubre del 2009

 

Per saber-ne més:

Recull de notícies sobre sanitat a Cerdanyola Cerdanyola Crida

El veïnat de Cerdanyola anuncia noves mobilitzacions per defensar el CAP de Fontetes Llibertat.cat

Un informe de Respolis diu que el PSC no compleix el seu programa en matèria de Sanitat a Sabadell Llibertat.cat

Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid