Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Festa pel català a Calvià

La Plataforma Calvià per la Llengua, juntament als Joves de Mallorca per la Llengua i l'Obra Cultural Balear, ha organitzat per avui divendres dia 9 d'octubre un concert en defensa del català, que tindrà lloc a partir de les 19 hores a la plaça d'Europa al nucli costaner del Toro.

El cartell comptarà amb la presència de figures rellevants de la música catalana actual, com Cris Juanico (ex-component de Ja t'ho Diré), el cantant de Vilafranca del Penedès Cesk Freixas i Pep Suasi (Fora des Sembrat) com a plats forts de l'esdeveniment. Així mateix, la música alternativa hi tindrà cabuda amb un grup que està donant-se a conèixer darrerament, que és Oliva Trencada.    

09/10/2009 09:43 Llengua

El concert s'enmarca dins les activitats que organitza la Plataforma de Calvià per la llengua, la qual ha agafat una important embranzida en els darrers mesos i que cada una de les seves convocatòries ha comptat amb una important participació ciutadana. Paralel·lament, des de Joves de Mallorca per la Llengua s'aprofitarà l'avinentesa per presentar als seus nous portaveus: Clara Kellner, Antoni Oliver i Carme Sánchez.   

Aquest acte té un marcat caràcter simbòlic, car té lloc al municipi de les illes on menys proporció de catalanoparlants hi ha. Així mateix és rellevant també des d'un punt de vista polític ja que Calvià es governada per Carlos Delgado (PP), el qual des què va accedir per primera vegada a la batllia, ha tingut una actitud clarament adversa i bel·ligerant en contra del procés de normalització lingüística. Concretament, ha minvat dràsticament els diners que es dedicaven per a aquesta partida, per ser exactes hi destina 1 euro anual, essent el municipi més ric de l'illa.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid