Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Al mes d'abril que ve podria celebrar-se una consulta independentista a tot Catalunya

La coordinadora de la consulta sobre la independència espera poder celebrar a l'abril o al maig del 2010 una consulta sobre la independència a tot Catalunya. Així ho va explicar un dels seus portaveus Josep Manel Ximenis, el qual al consell plenari d'ahir va recordar que 'les consultes en aquest país són totes consultives i no n'hi ha cap que sigui vinculant i aquestes tampoc ho poden ser, excepte les organitzades per entitats privades i associacions', va indicar. El Consell Plenari de la coordinadora de la consulta sobre la independència es va reunir ahir a partir de les quatre de la tarda. A la reunió es va posar de manifest que ja són 100 els municipis que portaran a terme la consulta d'independència el 13 de desembre.

25/10/2009 13:38 Política


Ximenis va fer una valoració positiva de l'acte i va assegurar que és 'una demostració d'unitat'. Acte seguit, va admetre que 'hi havia la proposta de crear una Permanent Nacional que era un òrgan reduït, però s'ha demanat la supressió del punt entenent que les decisions importants ja s'han pres i es celebrarà una reunió cada mes'.

En aquest context, va dir que el futur 'és esperançador'. 'El primer objectiu era poder votar 100.000 persones de la nació catalana en consulta i ara podem dir que podran exercir el dret de vot 1.500.000 ciutadans'. 'Estem desbordats i si es pot portar a terme en condicions no tenim que descartar intentar que a l'abril o al maig fer una consulta a tot Catalunya', va afegir.

arenys24oct-18140 entitats d'un total de 115 pobles

L'alcalde d'Arenys de Munt i un dels portaveus de la coordinadora de la consulta sobre la independència, Carles Móra, va destacar que 'feia temps que no es veia un esdeveniment semblant'. 'Les entitats, associacions i plataformes han passat molt per damunt de la dinàmica política', va recalcar. 'Han vingut 140 entitats d'un total de 115 pobles i esdevé un èxit rotund. Estem contents perquè la última forma de tirar endavant el país és a través d'aquesta participació de la ciutadania', va dir.

En aquest sentit, Móra va apuntar que 'el moviment social fa que tothom es posi les piles i s'estigui treballant de valent i s'impliqui i defineixi un programa de futur'. 'Les plataformes tenen una actitud de transparència i cohesió que feia temps que no es donava en el país'. En aquest context, va afirmar que 'hi ha ganes i il·lusió per dir prou en no tenir en compte la veu de la gent'.

'Pensem que hi haurà un abans i un després de trobades amb les plataformes, les entitats i les associacions perquè es demostra que és el poder del poble que passa per davant de tothom'. 'Estem recuperant l'esperit de l'Assemblea de Catalunya, que no negava la independència i estem fent honor a aquesta Assemblea que va mantenir el sentit de unitat', va recalcar. 'La unitat ens farà avançar i independents', va afegir.
arenys24oct-14
Referèndum vinculant

Entre els objectius de fundacionals de la coordinadora per la consulta sobre la Independència, que es van aprovar ahir, hi ha 'demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l'exercici del dret a l'autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l'estat espanyol'. 'Quan es consideri acomplert aquest primer objectiu', segueix, 'la Coordinadora impulsarà la convocatòria d'un referèndum nacional d'independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics'. 'Si la independència fos proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d'aquesta proclamació d’independència'.

'Tot aquest procés', continua en el tercer punt dels objectius, 'es fonamenta en l'autoorganització de la societat civil i en l'autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base sobre la qual s'ha d'apuntalar i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença'.
 
Per saber-ne més
 
 
Vídeo del Consell Plenari - Xavier Almanza
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid