Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lliurament dels quarts premis Ovidi Montllor al Micalet de València

 El jurat d'esta edició va rebre més de 40 tasques discogràfiques. Fotos de l'acte de Josep Vicent Frechina

Arthur Caravan, Mar Aranda & Solatge, i Òscar Briz s'han alçat hui amb els IV premis Ovidi Monllor 2009 de música en valencià als millors discos de pop-rock, folk i cançó d'autor, respectivament, en una gala que s'ha fet al teatre Micalet de València. Altres Premis son per a Senior i el cor brutal (millor cançó), Carles Dénia i la Nova Rimaire (arranjaments) i Fabre (maqueta). El cantautor Paco Muñoz ha estat un dels principals protagonistes, ja que ha rebut el premi a la trajectòria individual, mentre que Pau Alabajos rebia el Premi Muixeranga en la gala del COM.

30/06/2009 23:41 Cultura
  
Els periodistes Vicent Contrí, Josep Vicent Frechina, Eduard Guillot, Juanma Játiva, Raül Serrador i Quim Vilarnau,qui han fet una valoració "molt positiva" de la qualitat del material presentat.

 

En concret, Arthur Caravan ha rebut el premi pel seu treball 'Gàtaca, Deliris'; Òscar Briz ho va fer pel seu treball 'Asincronia'; i Mara Aranda & Solatge per 'Déria'. Per part seua, el reconeixement als arranjaments ha recaigut sobre Carles Dénia i la Nova Rimaire, pel seu disc 'Tan alta com va la lluna' i el seu intent de recuperar la 'rondalla' tradicional; la millor cançó ha estat per a Sènior i el Cor Brutal, amb el seu tema 'El signe del Temps'; i el premi al grup revelació ha estat per al hip-hiper Fabre. Pau Alabajos va guanyar el premi Muixeranga al millor disc de l'any per votació popular, amb 790 vots de 3.000.

Alhora, els servicis de política lingüística de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València han estat reconeguts pel Col·lectiu Ovidi Montllor per la seua intensa tasca de promoció de la música en valencià.

El jurat d'esta edició, en què es van rebre més de 40 tasques discogràfics, ho conformaven els periodistes Vicent Contrí, Josep Vicent Frechina, Eduard Guillot, Juanma Játiva, Raül Serrador i Quim Vilarnau, els qui van fer una valoració "molt positiva" de la qualitat del material presentat, que han considerat el "més elevat" de les quatre edicions dels premis.

 De fet, el jurat va decidir augmentar fins a a quatre els treballs nominats en cada categoria. El secretari del jurat, Josep Vicent Frechina, ha indicat, en este sentit, que els premis Ovidi "són el millor test del qual es disposa per a fer un balanç de l'evolució artística de la música en valencià, i els resultats d'estos quatre anys són incontestables: cada any hi ha més discos, de més estils i de major qualitat". Nota de Premsa Lliurament dels Premis -EuropaPress

PREMI A PACO MUÑOZ

 Paco Muñoz, qui ha rebut el premi a la trajectòria individual, va nàixer a València el 1939 i va començar a cantar en 1975 en les associacions de veïns, on va interpretar temes de Quintín Cabrera, Luis Pastor, Aute, Llach o Serrat. Va deixar el sacerdoci --era capellà de Montserrat, i alhora treballava en un taller de cotxes-- i va començar a donar classes en els Escolapis de València. Va començar els seus primers recitals en 1975, i el 4 de novembre de 1976 va fer la presentació al teatre Micalet.

Des d'aleshores, va realitzar una sèrie de concerts per tota la Comunitat. Per casualitat es va dedicar a interpretar música per a xiquets, i ha recuperat més de 100 cançons destinades a esta finalitat.

En 1986 va actuar a la plaça de Toros de València, en un festival per a xiquets de la Diputació, amb més de 16.000 menors de 110 col·legis; i en 1995 al passeig de l'Albereda davant de 2.000 nens, on es va fer el mural de Xavier Mariscal per la llengua. A mitjans de la dècada de 1980 va crear la seua pròpia discogràfica (PM Produccions), animat per Joan Manuel Serrat. Ha compost més de 80 cançons, entre les quals hi ha, 'Què vos passa valencians?', inclosa en el seu primer disc, 'La llibertat la picaren' (1977).

 

 

* Fotos: Josep Vicent Frechina 

Per saber-ne més:

Pau Albajos Premi Muixeranga 2009 -Llibertat.cat

Premis Ovidi Montllor de la Música en Valencià  -Llibertat.cat

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid