Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Demanen 8 dies d'arrest domiciliari per un mural solidari

L'AJL comptabilitza 32 identificacions, 15 dies d'arrest domiciliari, 1 detenció i més de 1000 euros en multes contra el jovent independentista de la ciutat de Lleida durant el 2008

Avui  ha tingut lloc a Lleida el judici a una jove que ara fa un any va ser denunciada, juntament amb dos altres joves, per la Guàrdia Urbana per haver realitzat un mural de 32 metres de llargada a la canalització del Segre reclamant la l'alliberament del jove terrassenc Franki, empresonat per “ultraje a la bandera” espanyola.

13/05/2009 17:12 Drets i Llibertats
Durant el judici, la Fiscalia i la Paeria han acusat la jove d'ajudar als dos joves que ja van reconèixer haver realitzat el mural i que van complir 10 dies d'arrest domiciliari. La Fiscalia ha demanat 8 dies d'arrest a casa per la jove ja que aquesta s'ha negat a realitzar treballs a la comunitat perquè considera injusta i política una sentència condemnatòria. L'Assemblea de Joves valora com un disbarat aquesta petició i destaca la bel·ligerància amb que la Paeria ha portat la jove a judici, personant-se com a acusació, demanant 270 per una neteja que encara no s'ha fet i perquè, paral·lelament, ha buscat perseguir els tres joves per la via administrativa pels mateixos fets. 
 
L'AJL comptabilitza 32 identificacions, 15 dies d'arrest domiciliari, 1 detenció i més de 1000 euros en multes contra el jovent independentista de la ciutat de Lleida durant el 2008
Coincidint amb el judici, l'Assemblea de Joves ha presentat el Balanç Antirepressiu 2008, que recull els casos de repressió que el jovent independentista de la ciutat ha rebut per haver-se manifestat políticament. L'AJLL ha comptabilitzat 32 identificacions, 1 detenció i agressió, 3 judicis, 1050 € en multes, 3 càrregues policials i 15 dies de privació de llibertat durant el 2008. 
 

El document destaca: “La conclusió d'aquest informe és clara: L'any 2008 Lleida va viure un augment de la repressió al seu jovent més crític” que “va arribar al seu extrem amb l'actuació policial (i la política, que la motiva, que l'utilitza o que l'encobreix) de la Diada”. Alhora, però, el Balanç destaca que “és positiu comprovar com aquesta repressió no ha aconseguit silenciar els joves crítics que decideixen expressar públicament el que pensen. La seva repressió és conseqüència d'unes crítiques que el jovent de la ciutat va amplificant, fent més visibles i més fermes”.
 
Noves accions de suport amb els joves arrestats per un mural en solidaritat amb Franki PDF a/e
dimarts, 24 març 2009
Aquest cap de setmana l'Assemblea de Joves de Lleida (AJL)ha realitzat noves accions agitatives de suport els dos joves que compleixen el segon cap de setmana d'arrest domiciliari per haver fet un mural en solidaritat amb el jove egarenc Francesc Argemí, -més conegut com “Franki”- empresonat per ultratge a la bandera. Les accions han consistit en la rotulació de diferents estelades en diversos punts de la ciutat, inclosa una realitzada al mateix indret de la canalització del Segre on encara hi figura el mural pel que la Paeria va portar a judici als dos joves condemnats. 
L’AJL continuarem utilitzant les eines agitatives per defensar les nostres postures polítiques malgrat la repressió, la qual ha mostrat un dels seus pitjors rostres aquests dies en la càrrega dels Mossos d’Esquadra contra el moviment estudiantil de Barcelona.
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid