Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Prop de quatre-centes persones pel català a Palma

Avui dijous, Diada de Sant Jordi, prop de quatre-centes persones s'han manifestat pels carrers de Ciutat a favor de la llengua catalana. La marxa estava convocada per les entitats Joves de Mallorca per la Llengua, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Maulets.

La manifestació duia com a lema "El jovent en defensa del català" i ha partit a les 19 hores de la Plaça del Tub fins a Ses Voltes, on s'ha llegit el manifest i s'ha realitzat un concert.

23/04/2009 23:58 Llengua

Durant tot el recorregut, els manifestants, majoritàriament joves, han cridat diverses consignes en defensa de la llengua, com ara "100% en català", "qui perd els orígens perd la identitat" o "la sanitat en català", fent referència al conflicte que hi ha actualment entre alguns sectors de la sanitat balear per la seva oposició al nou Decret del Govern que regula el coneixement de la llengua del país. manifestaci_a_palma_pel_catal

Un cop arribats a Ses Voltes, un representant de cada organització convocant ha llegit una part del manifest. Així, els convocants han fet una metàfora entre el cavaller que lluità contra el drac i la tasca dels joves d'avui dia que es veuen forçats a "sortir al carrer per a lluitar pel català, lluitar pel català perquè estimam la nostra llengua i estimam la nostra llengua perquè, senzillament, forma part de nosaltres". Els convocants han manifestat que la situació actual del català no es casualitat, sinó que "és la conseqüència d'una opressió històrica que encara es manté, ara que la llengua catalana vol treure el cap i assolir d'una vegada la normalització lingüística".

Després de la lectura conjunta del manifest ha vengut el moment del concert. Els grups que han tocat han estat el conjunt de música traducional Ximbomba Atòmica i el de rock Tetrasònic.Més informació: Roda de premsa convocant a la manifestació pel català demà a Palma 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid