Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Sabadell dóna suport a la tancada de FAV al cap de Sant Fèlix

Una trentena de veïns es va tancar ahir i durant tres dies pel "no compliment del mapa sanitari del Vallès Occidental" i per demanar millores a la salut pública
La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) és la promotora d'aquesta acció que s'emmarca dins la campanya que ha posat en marxa la FAV per a reclamar millores a la salut públic, que passen principalment per l'ampliació de l'Hospital de Sabadell, l'obertura de la Clínica de l'Aliança, que es dirà Clínica del Vallès, i la inauguració del nou hospital comarcal Ernest Lluch. Per la seva banda la CUP de Sabadell mitjançant un comunicat 
"anima a la resta de col·lectius que participen i són actius en la vida ciutadana que també facin seva la iniciativa de la FAV de Sabadell"

17/02/2009 10:27 Política

La FAV denuncia els terminis que es van fixar l'any 2005 dins el Pla de Xoc i el Mapa Sanitari per a la comarca no s'han acomplert, ja que l'Aliança s'hauria d'haver inaugurat al 2006, i l'hospital comarcal, previst en principi pel 2010, que s'obrirà finalment al 2015.

L'entitat veïnal, a banda de demanar l'obertura dels equipaments segons el termini, també reclama construir nous equipaments de salut mental, obrir el nou hospital de Torrebonica i no instaurar nous sistemes de copagament, entre d'altres aspectes. Segons un dels responsables de la FAV, Ernest Espinós, hi ha d'altres exemples d'incompliment del mapa sanitari, com ara que "l'hospital de Rubí ja no sigui un hospital amb vuitanta i 120 llits, sinó un ambulatori"

La CUP de Sabadell davant la inviabilitat de la situació de la sanitat pública actual i en front de l’incompliment reiteratiu per part de la Conselleria de Sanitat del desenvolupament i millora del Mapa sanitari de la comarca del Vallès (2005) o del Pla de xoc, amb la connivència dels grups municipals,  manifesta a través d'un comunicat:

  1. Expressar el nostre suport a la campanya engegada per la FAV a favor d’una sanitat pública i de qualitat, una acció iniciada i que es denuncia permanentment des de principis de 2000, en favor dels drets dels ciutadans i les ciutadanes.
  2. Subscriure la demanda de la FAV i la COFAVVOC de la urgència de dur a terme el Mapa sanitari de la comarca del Vallès occidental (2005-2010) o, com alternativa de mínims, desenvolupar integralment el Pla de xoc provisional per aturar el col·lapse de la sanitat pública.
  3. Denunciar la complicitat dels grups municipals que amb el seu silenci estratègic i partidista col·laboren en l’estat de deixadesa i caos de la nostra sanitat pública: llistes d’espera entre 6 i 24 mesos, incapacitat material d’atendre les més de 500 visites d’urgències diàries (dades de 2006), demores de dos i tres anys en les intervencions quirúrgiques, la manca d’infraestructures i de personal sanitari, l’estrès dels treballadors i treballadores que pateixen aquestes deficiències i que gràcies a la seva bona praxi i professionalitat intenten paliar el col·lapse total dels serveis, i un llarg etcètera.
  4. Alertar sobre la inèrcia planificada cap a una sanitat de copagament, o dit d’una altra manera, cap a la privatització de la sanitat pública, gratuïta i de qualitat (previsió de 60 llits per l’assistència mèdica privada a la Mútua l’Aliança, derivació de milers de milions a la sanitat privada, etc.); l’estratègia que duen a terme les administracions públiques per reduir despeses socials i gestionar l’espai públic com un ens privat, amb beneficis i sense pèrdues
  5. Animar a la resta de col·lectius que participen i són actius en la vida ciutadana que també facin seva la iniciativa de la FAV de Sabadell

Per tots els motius esmentats, la CUP de Sabadell diem que NO volem una sanitat pública a la llista d’espera i que col·laborem activament amb la campanya de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV) en les accions que s’emprendran per aquest motiu a partir del 16 de febrer de l’any vigent.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid