Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
USTEC exigeix la retirada de la proposta d'augmentar voluntàriament la jornada laboral

USTEC·STEs, en un comunicat de premsa difós aquesta tarda, rebutja contundentment la sèrie de mesures educatives sota el nom de “Programa més recursos per a més autonomia”, entre les quals  destaca la proposta d’augmentar voluntàriament la jornada laboral del professorat definitiu, en 4 hores a primària i 3 hores a secundària a canvi d’un complement retributiu. També fa una crida al professorat a debatre aquesta mesura en les assemblees de zona i als claustres i a decidir, claustre a claustre i de forma col∙lectiva, no acceptar-la.

14/01/2009 16:58 Política
El sindicat dedicarà tots els esforços al seu abast a buscar fórmules d’unitat d’acció i mobilització amb la resta de sindicats i amb tot el conjunt del professorat per tal d’aturar aquest nou disbarat del nostre conseller.
 
USTEC·STEs rebutja contundentment aquesta mesura per entendre que:
Implica una reducció de plantilles i una discrecionalitat total a l’hora d’adjudicar-les, tot fent impossible una norma clara per a tots els centres.

Evita incrementar la contractació necessària provocada per l’augment de l’alumnat; alhora que comportarà que el personal interí que està ocupant una plaça vacant passi a fer substitucions i que molts substituts/es es quedin sense treball.

És una mesura exclusivament economicista que busca l’estalvi pur i dur i que atempta directament contra la qualitat de l’ensenyament: la sobrecàrrega lectiva del professorat va en detriment del treball col·lectiu de coordinació, del treball de preparació de classes i d’avaluació de l’alumnat i redueix la possibilitat de fer formació permanent.

És una mesura que complica l’organització dels centres, fa més difícil la possibilitat de coordinar el conjunt del professorat, obre un ventall de diferències entre els diferents membres del claustre i no ajuda en res a la posada en marxa de projectes col·lectius.

És totalment contradictòria amb el que el mateix Departament va signar fa dos anys: la disminució de les hores lectives a primària. Si fa dos anys era bo disminuir-les, com s’explica que ara, de cop, el millor sigui augmentar-les?

És una acció unilateral per part del Departament d’Educació que, un cop més, vulnera la llei en tractar d’imposar una mesura que atempta contra les condicions de treball del professorat, sense cap tipus de negociació col·lectiva prèvia.

El departament comença a preparar el terreny per a l’aplicació de l’article 121 de la LEC, sobre jornada lectiva ordinària i especial, i si aconsegueix implantar aquesta mesura les possibilitats d’augmentar  la jornada lectiva per a tothom s’incrementaran considerablement. 

És una  mesura que hipoteca l’augment futur de plantilles i que explica la retallada de places d’oposicions que ha tingut lloc aquest any. Disminueix, per tant, l’oferta de treball en un sector tan sensible com l’educació i,alhora, posa en perill la futura oferta pactada.

El Departament pretén estalviar diners amb aquesta mesura per tal de finançar les mancances que pateix l’educació, ja que implica  utilitzar la sobrecàrrega lectiva del professorat per compensar la manca de pressupost en educació.
 En definitiva, és uns ERE camuflada, aplicada als treballadors/es de l’ensenyament públic, fet absolutament inadmissible i contrari a totes les recomanacions de més inversió i més ocupació pública per afrontar la crisi que estem patint.

 USTEC·STEs considera que aquests tipus de mesures són engrunes per a avui i fam per a demà, ja que la seva acceptació comporta sempre, i inexorablement, la pèrdua de drets i la depreciació salarial futura del conjunt del professorat.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid