Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets Vall del Ges es presenta amb una xerrada sobre la crisi

L'Assemblea de Joves de la Vall del Ges, un any i mig després d'haver-se reactivat, ha pres la decisió d'abandonar les sigles que fins ara la definien per unir-se a l'organitzaciónacional Maulets, amb la creació del seu nucli a la Vall del Ges, dins de Maulets Osona.La presentació es farà el proper dissabte 24 de gener a les sis de la tarda a la sala d'actes de Gestiomat, a Torelló. En el mateix acte es farà una xerrada sobre la crisi. El col·lectiu considera que després d'haver-se consolidat com a organització de lluita local, ha cregut oportú obrir-se als esquemes de lluita nacional, passant a formar part de l'organització juvenil amb més renom dins la història recent del'independentisme català.

20/01/2009 00:19 Política

Per aquests joves de Torelló, Maulets que va néixer l'any 1988 i ha anat creixent durant els últims vint anys, fins a aconseguir una representació visible en una bona part de les comarques dels Països Catalans. "Actualment, sota la definició de Maulets, el jovent independentista i revolucionari (adoptada l'any 1999 a partir de l'unió amb les JIR), l'organització ha viscut sis assemblees nacionals i ha protagonitzat un gran nombre decampanyes i accions particularment visibles dins la lluita de l'esquerra independentista".

Amb aquesta refundació de l'associació de la Vall del Ges, Maulets Osona creix i deixa detenir únicament un nucli a la comarca, com fins ara passava, amb la seva assemblea a Vic, tret que ajudarà a fer créixer una mica més el teixit de l'organització, tan a nivell comarcal com nacional. A més, Maulets Vall del Ges podrà ampliar el seu àmbit d'acció iparticipar de forma activa en campanyes nacionals, en constant coordinació amb el nucli vigatà de Maulets, clarament vinculat al moviment d'alliberament resident a la capital osonenca. Així, la lluita per l'independentisme a la comarca creixerà una mica més, es farà més visible i caminarà amb més unitat i constància per part d'aquest col·lectiu.

Maulets Vall del Ges continuarà, a la vegada, estretament vinculat a totes les entitats de caire nacionalista nascudes a la vall i a la comarca, ajudant a promoure totes les idees i propostes que hi esdevinguin. El canvi de nom no és, doncs, senzillament això. Es tracta, ala vegada, d'un evident compromís a créixer i renovar-se per part dels propis militants, passant a formar part d'una organització nacional amb un àmbit d'acció molt més gran, no sols d'una forma geogràfica, sinó també política i organitzativa. 

La campanya de més actualitat i més activa que està duent a terme Maulets a nivell nacional és, ara mateix, No pagarem les vostres crisis!. És per això que, aprofitantl'avinentesa, la presentació del nucli Maulets Vall del Ges s'acompanyarà d'una xerrada.En aquesta hi parlaran un representant de l'assemblea nacional de Maulets, un del sindicat COS (Coordinadora Obrera Sindical) i un del Col·lectiu Crisi.


El primer compartirà amb els assistents l'anàlisi que l'organització juvenil ha fet de l'actual estat de crisi econòmica, emmarcat dins la campanya. El representant de la COS analitzaràla crisi des del punt de vista dels treballadors. Tots sabem que la vall, com tot el país,atravessa un moment crític pel que fa a la precarietat de la classe treballadora. El recent tancament de l'empresa Vitri, estretament vinculada a la vida empresarial torellonenca, ésnomés un exemple entre tants d'altres, al qual s'hi poden sumar desenes d'acomiadaments,recessions i tancaments d'empreses que donaven feina als habitants dels nostres pobles.

Pel que fa al Col·lectiu Crisi, conegut per la publicació de la revista Crisi el passat 17 desetembr i nascut puntualment per denunciar l'actual sistema econòmic capitalista,s'explicaran les seves propostes per combatre aquest sistema. El col·lectiu s'ha guanyat unrenom dins els moviments socials i la societat catalana en general després de la famosaacció duta a terme per Enric Duran, que va estafar bona part de les entitats bancàries estatals i ho va publicar a la revista esmentada.

Actualment, el Col·lectiu Crisi està duenta terme una campanya per promoure una vaga d'usuaris dels bancs.Abans de les intervencions dels representants d'aquests col·lectius, un membre de Maulets Vall del Ges explicarà els perquès del nou rumb en la militància del'organització. 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid