Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Burjassot es prepara per celebrar un gran homenatge a l'antifeixisme i en record a en Guillem Agulló

El proper dimarts 16 de desembre el Teatre Tívoli de Burjassot (Horta Nord) acollirà un gran acte de "record i de combat" a totes les víctimes del feixisme en la història recent del País Valencià, així com per denunciar la impunitat amb la que actua l'extrema dreta encara avui. La organització corre a càrrec de la Comissió 15 anys sense Guillem Agulló, i compta amb el suport de tot tipus d'organitzacions i col·lectius. Les entrades ja poden adquirir-se a diferents locals.
 
L'artista alcoià Antoni Miró, d'altra banda, col·labora amb la comissió organitzadora amb la reedició de la làmina "Tornarem al Sud", que en edició especial limitada i numerada, servirà per a sufragar despeses i dotar de fons a la Comissió 15 anys sense Guillem Agulló.
 

02/12/2008 20:16 Política
L'acte, que s'iniciarà a les 9 del vespre, es dividirà en tres grans blocs: Alçament i repressió franquista, transició i Batalla de València i l'actualitat. Els Maquis, Miquel Grau o Guillem Agulló seran algunes de les persones i col·lectius homenatjats, a través de la participació de Vicent Partal, familiars de Vicent Andrés Estellés, els periodistes David Fernández o Mariano Sanchez Soler, Núria Cadenas, el Fòrum de la Memòria del País Valencià i membres de l'Agrupació Guerillera de Llevant.
 
L'acte comptarà també amb actuacions musicals de Pep Gimeno "El Botifarra", Obrint Pas, Al Tall, La Gossa Sorda, Feliu Ventura, Cesk Freixas o Pau Alabajos.
 
Les entrades poden adquirir-se de manera anticipada al Centre Social Terra de Benimaclet o bé al Centre de Cultura Contemporània Octubre al preu de 10 euros (12 euros a guixeta). També poden reservar-se a través de correu electrònic tal com informa la organització, que avisa de l'aforament limitat del recinte.
 
 
 
El passat 12 d'abril es complí el 15 aniversari de l'assassinat del jove antifeixista, militant de Maulets i veí de Burjassot Guillem Agulló i Salvador. Durant tots aquests mesos, una gran quantitat d'entitats, col·lectius i organitzacions polítiques, culturals i socials, així com persones a títol individual, s'han sumat a la campanya 15 anys sense Guillem Agulló, iniciada a través d'una crida per Internet i materialitzada amb centenars d'actes arreu del país.

Homenatge Antifeixista a Burjassot. 16 de desembreAra, quan falten pocs dies perquè acabe l'any, el grup promotor d'aquella crida volem celebrar un gran acte de record i combat, però també d'agraïment i afirmació col·lectiva. Un acte que se celebrarà el 16 de desembre al Teatre Municipal de Burjassot i on volem homenatjar a Guillem Agulló però també a totes les víctimes del feixisme de la nostra història recent, amb la participació de les diferents generacions de valencians i valencianes que des de la guerra civil fins ara han lluitat pels drets i les llibertats personals i col·lectives del nostre país.

Amb aquesta finalitat, l'acte s'estructurarà en tres grans blocs: el primer, en homenatge als milers de combatents, represaliats i desapareguts forçats de la guerra civil; el segon, als afectats per la violència exercida per l'extrema dreta durant la ‘transició' política i l'anomenada ‘Batalla de València'; i el tercer, a les víctimes dels grups feixistes i neonazis que han actuat i continuen actuant amb total impunitat avui dia.

En cada bloc comptarem amb la presència de testimonis d'aquests episodis de la nostra història i farem un especial homenatge als supervivents de la repressió franquista, a la família de Miquel Grau i a la de Guillem Agulló. També intervindran destacades personalitats del nostre món cultural i social així com grups i cantants que han estat, i són, la banda sonora d'aquestes lluites.

Un acte, doncs, on volem recuperar la pròpia història i homenatjar amb el qui ho han donat tot per tots nosaltres. Un acte on volem enfortir els lligams entre les generacions de lluitadors i lluitadores per guanyar el futur dels que vindran. Un acte on volem refermar, en definitiva, el compromís que la barbàrie no es torne a repetir.

Recuperem la memòria, guanyem el futur!
El 16 de desembre totes i tots a Burjassot!

Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!

Comissió 15 anys sense Guillem Agulló

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid