Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acord parcial entre l'ocupació de la UAB i l'Equip de Govern

Ahir, dijous al vespre, va tenir lloc una reunió de negociació entre l'Equip de Govern de la UAB, el president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), la Comissionada per Universitat i Recerca Blanca Palmada i el Comitè Contra Bolonya de la UAB, que el conformen les diverses assemblees de facultat més el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Segons fonts estudiantils, tot i que durant la reunió hi va haver moments de tensió en diversos punts de la negociació, aquests es reafirmen en la voluntat de diàleg.  En aquest sentit, es comprometen a iniciar un procés de desocupació parcial de les aules on s'hauria de realitzar docència.  Tot i així, no es garanteix quines facultats seran les que iniciaran el procés, ja que, segons diuen, aquesta decisió recau a cada assemblea de facultat.

 

05/12/2008 10:37 Política

Adverteixen, però, que si dimecres vinent, moment en que informen que hi haurà una altra reunió de negociació, no s'han fet passos en ferm per part de l'Equip de Govern es reocuparan els espais desocupats i s'iniciarà l'ocupació de les aules de docència d'altres facultats encara sense ocupar.

Els estudiants remarquen que els únics espais que s'han negociat per desocupar són aquells on s'ha de realitzar docència, que la setmana vinent s'ocuparan altres facultats que es mantindran a l'espera de com es desenvolupin les negociacions convocades pel proper dimecres.

Imatge d'unes de les assemblees celebrades aquests dies a la Facultat de LletresAixí, els estudiants afirmen que continuaran amb les negociacions i treballant en l'elaboració de la consulta sobre l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, tal i com va anunciar el Consell Interuniversitari de Catalunya.  Alhora, els estudiants critiquen l'actitud de l'Equip de Govern i de la Comissionada vers els expedientats, ja que aquests es neguen a retirar-los i al·leguen que aquests es negociaran al final.

Des de l'Equip de Govern de la UAB s'ha desmentit, reiterades vegades, les acusacions dels estudiants que qualificaven els expedients de persecució i arma política.  En aquest sentit, fonts estudiantils asseguren que a la passada reunió la Comissionada va expressar que la resolució d'aquests dependria del context que es desenvolupi en els propers dies, declaracions que, pel sector estudiantil, reafirmen la seva acusació.

Els estudiants també denuncien l'actitud coactiva i violenta que estan exercint certs deganats que, segons informa el sector estudiantil, s'ha arribat a amenaçar a membres de les assemblees i del SEPC amb l'obertura d'expedients.  En aquest sentit, també fan èmfasi en exigir que l'Equip de Govern faci fora als cossos policials i que el cos de seguretat de la UAB deixi d'actuar a les facultats ocupades.  Estudiants informen que, a banda de Mossos d'Esquadra, hi ha presència de brigades de la Policia Nacional Espanyola.

Per altra banda, ahir al migdia, més d'un centenar de professors i membres del Personal d'Administració i Serveis (PAS) van expressar, en una roda de premsa realitzada al Rectorat de la UAB, la seva voluntat d'exercir d'agents actius en el procés de diàleg i la petició de retirada dels expedients disciplinaris als 27 estudiants contraris a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior.

 

Més informació sobre les mobilitzacions contra el Procés de Bolonya d'aquestes setmanes

Reivindicacions estudiantils:
  • Realització de referèndums vinculants a totes les universitats públiques catalanes per tal de que la comunitat universitària es posicioni respecte al procés d'implementació de l'Espai Europeu d'Educació Superior.
  • Que es comenci un procés de debat ampli, públic i obert on participin amplis agents socials per definir quin és el model d'universitat pública que necessita i vol la societat catalana, així com els recursos econòmics dels que es disposarà per garantir una universitat de qualitat.
  • Retirada dels expedients i dels processos judicials contra els 31 companyes i companys de la UAB i l'absolució del jove detingut després de la manifestació del 20N.

 

Manifestos de suport

Manifest de suport a les mobilitzacions estudiantils per una universitat pública i de qualitat

Manifest personal docent, investigador i PAS en relació als expedients - Assemblea Contra la Precarietat


Informacions de les ocupacions:

Tancades contra Bolonya - Recull d'informació de les diferents tancades

Ocupació de la UAB. 17 novembre - Col·lectiu Apoptosis Contrainfo

Manifestació i ocupació del rectorat de la UB - Col·lectiu Apoptosis Contrainfo

Tancada a la Central - Bloc dels estudiants tancats a la UB 

Els estudiants de la UB mantenen la tancada - Entrevista a VilawebTV a els estudiants tancats a la UB

Contra Bolonya ocupem les aules - Informació de les ocupacions a la UAB

Ocupació a la Facultat de Lletres de la UAB - Reportatge Fotogràfic de David Datzira

Especial Bolonya - Informació des de la UAB

 

Per saber-ne més:
 
El CIC es posiciona tímidament per escoltar les demandes universitàries contra Bolonya- Llibertat.cat
 
Centenars de professors donen suport a les reivindicacions estudiantils - SEPC
 
“Si tenen clar que som una minoria, per què es neguen a fer un referèndum?” - Entrevista a Arnau Mallol, portaveu del SEPC. L'Accent num 143
 
S'accentua el pols estudiantil contra Bolonya - Reportatge especial, L'Accent num 143
 
Les institucions universitàries passen a la ofensiva contra els estudiants crítics amb Bolonya - Llibertat.cat
 
 
 
Les autoritats universitàries es neguen a fer cas a les exigències estudiantils - SEPC
 
S'amplien les tancades universitàries i comencen les crítiques des dels rectorats - Llibertat.cat
 

El rectorat de la UB continua ocupat de manera indefinida - Llibertat.cat

Uns 30.000 estudiants es manifesten contra Bolonya en diferents poblacions catalanes. Llibertat.cat

Milers d’estudiants clamen contra el Procés de Bolonya - SEPC

Tres mil persones ocupen pacíficament el rectorat i els estudiants forcen una reunió amb la comissionada Blanca Palmada - El Punt

 
Com creus que s'ha d'enfocar la lluita estudiantil respecte la privatització de l'educació?- Enquesta de Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya - Llibertat.cat

El SEPC convoca mobilitzacions pel proper 20 de novembre - Llibertat.cat 

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior - Llibertat.cat

Atenes acull el tercer fòrum europeu d'estudiants - Llibertat.cat

La repressió política a la UAB - Especial sobre els conflictes a la UAB

"L´ensenyament públic català en peu de guerra" a l'ACCENT- Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid