Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
S'amplien les tancades universitàries i comencen les crítiques des dels rectorats

Les importants mobilitzacions de la passada setmana en contra del Procés de Bolonya segueixen tenint continuitat a les aules universitàries catalanes. Els estudiants que ocupen el rectorat de la UB han decidit mantenir les tancades mentre que avui s'han tornat a ocupar facultats a la UAB. De cara aquesta setmana, es preveu aquestes mobilitzacions s'escampin per altres campus.

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), per la seva part, ha elaborat un comunicat de premsa amb el suport de la comissionada per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Blanca Palmada, criticant les protestes estudiantils, avalant el Procés de Bolonya i negant la celebració de cap referèndum vinculant sobre aquest en les respectives comunitats universitàries.
 

24/11/2008 14:44 Educació
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que recorda la seva condició d'organització majoritària a les aules catalanes, ha reaccionat amb duresa a aquestes declaracions. Des del SEPC es denuncia la negativa a la obertura d'un procés de debat entre les parts així com la voluntat de minoritzar i criminalitzar les protestes estudiantils, fent cas omís a les manifestacions i a les diferents expressions dels darrers mesos, com per exemple, la celebració de referèndums de caràcter consultiu en d'altres universitats.

Les reivindicacions estudiantils per donar per tancades aquestes ocupacions es centren en quatre grans punts: Paralització de l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), convocatòria de referèndums vinculants a les diferents universitats sobre quina postura a seguir davant del Procés de Bolonya i obertura d'un debat entre la comunitat educativa sobre aquest. De la mateixa manera, els i les estudiants exigeixen la retirada d'expedients envers diferents estudiants per la seva activitat contrària a la implementació d'aquesta reforma universitària.

A la UAB, avui dilluns s'han iniciat ocupacions a la Facultat de Filosofia i Lletres. Les classes s'han aturat a mig matí després d'acabar-se diferents exàmens si bé algunes aules directament ja no han funcionat des del matí davant de la convocatòria de jornada de mobilitzacions. Assemblees, xerrades i tallers s'han succeït al llarg del dia. La facultat de Comunicació de la UAB començarà la tancada a partir del proper dimecres. 

La mobilització estudiantil, a càrrec de les diferents assemblees de facultat i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha rebut el suport de diferents organitzacions estudiantils, sindicals així com vinculades a l'esquerra independentista i l'esquerra anticapitalista.

 

Informacions de les tancades:

Ocupació de la UAB. 17 novembre - Col·lectiu Apoptosis Contrainfo

Manifestació i ocupació del rectorat de la UB - Col·lectiu Apoptosis Contrainfo

Tancada a la Central - Bloc dels estudiants tancats a la UB 

Els estudiants de la UB mantenen la tancada - Entrevista a VilawebTV a els estudiants tancats a la UB

Contra Bolonya ocupem les aules - Informació de les ocupacions a la UAB

Tancada a la Facultat de Lletres de la UAB - Reportatge Fotogràfic de David Datzira

Especial Bolonya - Informació des de la UAB

 

Per saber-ne més:
 

El rectorat de la UB continua ocupat de manera indefinida - Llibertat.cat

Uns 30.000 estudiants es manifesten contra Bolonya en diferents poblacions catalanes. Llibertat.cat

Milers d’estudiants clamen contra el Procés de Bolonya - SEPC

Tres mil persones ocupen pacíficament el rectorat i els estudiants forcen una reunió amb la comissionada Blanca Palmada - El Punt

 
Com creus que s'ha d'enfocar la lluita estudiantil respecte la privatització de l'educació?- Enquesta de Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya - Llibertat.cat

El SEPC convoca mobilitzacions pel proper 20 de novembre - Llibertat.cat 

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior - Llibertat.cat

Atenes acull el tercer fòrum europeu d'estudiants - Llibertat.cat

La repressió política a la UAB - Especial sobre els conflictes a la UAB

"L´ensenyament públic català en peu de guerra" a l'ACCENT- Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid