Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més facultats ocupades a Barcelona i València i noves mostres de suport

Les mobilitzacions a les universitats de l'àrea metropolitana barcelonina contra el Procés de Bolonya continuen aquests dies engrescant a cada vegada més facultats tal com estava previst. A la Universitat de València, d'altra banda, aquest matí s'ha ocupat per sorpresa el rectorat mentre que a la tarda s'ha intentat participar a la sessió del Consell de Govern.
 
Per demà dijous, es convoca una mobilització a l'Edifici Històric de la UB a partir de les 8.30 per tal de donar la benvinguda al nou rector d'aquesta universitat, el qual prendrà possessió del càrrec de manera oficial. Els estudiants volen que escolti les seves reclamacions per obrir un procés de debat sobre l'EEES.
 

26/11/2008 10:04 Educació
A la UB, els i les estudiants continuen amb l'ocupació a l'Edifici Històric, mentre que ahir dimarts el Campus de Mundet de la mateixa universitat s'afegia a la crida per a instal·lar-se dins de les facultats del recinte universitari. L'Assemblea Mundet informa que permetrà el desenvolupament de les activitats acadèmiques previstes si bé crearà un espai de trobada de "pressió, reflexió i debat" sota les 3 grans demandes que està realitzant el moviment estudiantil.
 
A la UAB, després de l'inici de l'ocupació a la Facultat de Filosofia i Lletres avui dimecres s'inicia la de la Facultat de Ciències de la Comunicació, que des de bon matí disposa d'un ampli programa d'activitats. Els i les estudiants, convocats per el SEPC i les assemblees de facultat, s'afegeixen també a les mateixes reivindicacions.
 
Tancada a la Facultat de Lletres. UABEl cas de la Facultat de Lletres té especial rellevància en tant que fou la facultat on s'inicià el procés sancionador contra estudiants crítics amb les maniobres de dubtosa legalitat dutes a terme des del deganat per aprovar les noves titulacions. Helena Estalella, degana del centre, es negà ahir a parlar amb els i les estudiants ocupades incompareixent a la reunió acordada entre estudiants, deganat i rectorat per parlar del seguit de demandes estudiantils. Per tot plegat, els estudiants en segueixen demanant la seva dimissió.
 
Mentrestant, i passades ja a les eleccions al Claustre en aquesta universitat, cal ressaltar una vegada més que les diferents llistes assembleàries assoliren una àmplia i còmoda victòria en aquesta contesa per escollir els representats estudiantils en aquest òrgan.
 
Els rectorats i la Generalitat principatina, per la seva part, segueixen a l'expectativa davant dels fets. Després de criticar la realització d'aquestes ocupacions a través d'un controvertit comunicat públic des de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) , el rector en funcions de la UB, Josep Samitier, informà ahir que dijous era el plaç per a abandonar les universitats per part dels estudiants mobilitzats i començar així un període de debat. Samitier nega la possibilitat de realitzar cap consulta vinculant a les universitats catalans.
 
Cal destacar que precisament demà dijous és el dia en què Dídac Ramirez, recent guanyador de les eleccions a rector d'aquesta univeritat, és el dia escollit per la presa de possessió del càrrec. Els membres de l'ocupació convoquen a tot aquell qui vulgui a partir de dos quarts de nou del matí a l'Edifici Històric de la UB per a conèixer les intencions del nou rector davant de les reivindicacions estudiantils.
 
En el cas de la Universitat de València (UV), i després dels desallotjaments ordenats per sorpresa el passat dissabte, els estudiants han ocupat aquest matí el rectorat. Segons informa Vilaweb, el rector de la UV ha dit que tenia predisposició al diàleg, però també 'reitera la seua condemna davant qualsevol tipus de pressió sobre la comunitat universitària i el seu dret a impartir i rebre docència, així com a participar en condicions d'igualtat democràtica en les eleccions convocades per a dijous que ve.'
 
Estudiants de la UVEG demanen parlar al Consell de GovernI aquesta mateixa tarda, desenes d'estudiants han provocat la suspensió del Consell de Govern d'aquesta universitat a l'irrompre a la sala amb la voluntat de donar a conèixer les seves demandes així com les seves queixes per l'actuació del rectorat forçant el desallotjament del passat dissabte 
 
Aquesta setmana, la principal universitat del País Valencià afronta les eleccions per a escollir els representats estudiantils  al Claustre i altres òrgans de govern. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), una de les principals forces sortints del Claustre i de les que ha participat de les mobilitzacions de les darreres setmanes, critica que les seves candidatures estan rebent pressions per part de la mateixa universitat.
 
 
 
 
De cara a la propera setmana, i segons declaracions del portaveu del SEPC, Arnau Mallol, es té la intenció de prosseguir amb les ocupacions, ara a les facultats Biologia o Física de la UB així com a les de Polítiques i Educació de la UAB 
 
Mentrestant, segueixen arribant les mostres de suport als i les estudiants mobilitzades, com per exemple el comunicat conjunt de diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista com ara Endavant (OSAN), Maulets i CAJEI.
 
Reivindicacions estudiantils:
  • Realització de referèndums vinculants a totes les universitats públiques catalanes per tal de que la comunitat universitària es posicioni respecte al procés d'implementació de l'Espai Europeu d'Educació Superior.
  • Que es comenci un procés de debat ampli, públic i obert on participin amplis agents socials per definir quin és el model d'universitat pública que necessita i vol la societat catalana, així com els recursos econòmics dels que es disposarà per garantir una universitat de qualitat.
  • Retirada dels expedients i dels processos judicials contra els 31 companyes i companys de la UAB i l'absolució del jove detingut després de la manifestació del 20N.
 

Informacions de les ocupacions:

Ocupació de la UAB. 17 novembre - Col·lectiu Apoptosis Contrainfo

Manifestació i ocupació del rectorat de la UB - Col·lectiu Apoptosis Contrainfo

Tancada a la Central - Bloc dels estudiants tancats a la UB 

Els estudiants de la UB mantenen la tancada - Entrevista a VilawebTV a els estudiants tancats a la UB

Contra Bolonya ocupem les aules - Informació de les ocupacions a la UAB

Ocupació a la Facultat de Lletres de la UAB - Reportatge Fotogràfic de David Datzira

Especial Bolonya - Informació des de la UAB

 

Per saber-ne més:
 
Les autoritats universitàries es neguen a fer cas a les exigències estudiantils - SEPC
 
S'amplien les tancades universitàries i comencen les crítiques des dels rectorats - Llibertat.cat
 

El rectorat de la UB continua ocupat de manera indefinida - Llibertat.cat

Uns 30.000 estudiants es manifesten contra Bolonya en diferents poblacions catalanes. Llibertat.cat

Milers d’estudiants clamen contra el Procés de Bolonya - SEPC

Tres mil persones ocupen pacíficament el rectorat i els estudiants forcen una reunió amb la comissionada Blanca Palmada - El Punt

 
Com creus que s'ha d'enfocar la lluita estudiantil respecte la privatització de l'educació?- Enquesta de Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya - Llibertat.cat

El SEPC convoca mobilitzacions pel proper 20 de novembre - Llibertat.cat 

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior - Llibertat.cat

Atenes acull el tercer fòrum europeu d'estudiants - Llibertat.cat

La repressió política a la UAB - Especial sobre els conflictes a la UAB

"L´ensenyament públic català en peu de guerra" a l'ACCENT- Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid