Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Posaran una denuncia contra el Mosso que va agredir un jove a Lleida durant la Diada

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Lleida i l’Assemblea de Joves de Lleida (AJL) han manifestat aquesta tarde en roda de premsa que tenen la intenció de posar una denúncia contra el mosso d’esquadra que va agredir i detenir el jove i contra els seus responsables. El jove ja havia estat amenaçat anteriorment per aquest mateix agent, de la mateixa manera militants de l’AJL també havien estat intimidats i provocats pel mateix efectiu. El jove resta pendent de declarar davant el jutge i és acusat, paradoxalment, pels Mossos d’Esquadra d’atemptat a l’autoritat –delicte que es correspon a penes d’entre 2 i 4 anys de presó-.

13/09/2008 19:28 Política
Ambdues organitzacions, convocats dels actes de l’Esquerra Independentista a Lleida per la Diada han valorat i han aportat noves dades en relació als fets ocorreguts durant les ofrenes al Roser el passat 11 de setembre on la policia autonòmica i la Guàrdia Urbana van detenir i apallissar un jove i van carregar brutalment contra les persones que protestaven pacíficament contra la conversió del Roser en un Parador Nacional davant l’entrada dels politics responsables del projecte. 
 
A la roda de premsa celebrada al Casal Independentista Ocell Negre de Lleida, les dues organitzacions han aportat testimoniatges i material fotogràfic de les amenaces i l’agressió (i els resultats d’aquesta) d’un mosso d’esquadra al jove que participava de la protesta i que va ser detingut, així com de la posterior càrrega policial contra la resta de persones que hi participaven i altres que es trobaven a les immediacions. D’aquesta manera s’ha desmentit el comunicat policial on afirmava que el jove estava intentant boicotejar l’acte i accedir al recinte del Roser. 
 
També han denunciat la violenta i desproporcionada actuació policial contra les persones allà presents que feien sentir la seva protesta de forma totalment pacífica, com demostra el material gràfic aportat publicat en diversos mitjans i com ha transcorregut sempre en totes les Diades organitzades per l’Esquerra Independentista de Lleida

I han demant explicacions i responsabilitats a l'alcalde de Lleida, el Sr. Àngel Ros; al delegat d’interior de la Generalitat i membre d’ICV, el Sr. Pere Blasco, responsable de l’augment d’efectius de la policia autonòmica –fins a tres furgons d’antiavalots envoltaven el recinte del Roser- i les actuacions desmesudares que han suposat pel jove rebre lesions i romandre privat de llibertat a comissaria durant hores, sense haver comès cap fet il·lícit, i que al mateix temps coarta la llibertat d’expressió de la resta de ciutadania. Actuacions de les quals n’és plenament responsable el cap del dispositiu a qui també se li ha demanat responsabilitat. 
 
Finalment s’ha demanat respecte pel jove detingut  (davant la gravetat de la pena a la que s’enfronta) i per la resta de ciutadans que participaven de la protesta als mitjans de comunicació que han publicat informacions que apunten que el jove realitzava actes violents, contràriament al que va ocórrer i al que totes les imatges publicades recullen.

Per acabar també s’han volgut totes les mostres de suport rebudes. 
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid