Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Tribunal Suprem il·legalitza ANB i acorda la seva dissolució

La portaveu d'Acció Nacionalista Basca (ANB), Arantza Urkaregi afirma que és "una decisió política que ja estava presa"

En una compareixença a Donostia, ha indicat que s'han reunit la Sala del 61 i "debatre molt no han debatut i ni tan sols han tingut en compte les al·legacions presentades" També ha recordat que l'esquerra abertzale ja ha manifestat que "per sobre d'il·legalitzacions i de qualsevol tipus de dificultats", seguirà amb "el seu treball polític" en favor de "la construcció política i social d'Euskal Herria", segons acaba d'informar GARA 

16/09/2008 14:58 Internacional
Per a Urkaregi, la il·legalització constitueix "un nou senyal de l'estat d'excepció" i ha afirmat que ja esperaven que en aquest mes es produïssin "noves agressions" contra l'esquerra abertzale des del punt de vista judicial.  Considera que la resolució del TS suposa "una decisió política". En aquest sentit, ha agregat que, si bé encara no coneixen el seu contingut, probablement l'única cosa que contindrà és "un maquillatge jurídic". Després d'insistir que és "una mostra clara que no existeix democràcia en l'Estat espanyol" ha apuntat que queden pendents altres sentències com les de EHAK o el moviment pro amnistia que, al seu entendre, evidència que el PSOE està "immers en una bogeria repressiva".
 
"Clara involució"
En la seva opinió, "s'està vivint una situació clara d'involució, on el Govern espanyol s'atreveix sense cap tipus d'arguments a il·legalitzar a un partit com ANB, amb una història de 78 anys, amb una lluita en la Guerra Civil, un partit d'esquerres i abertzale amb un àmplia trajectòria".
 
Urkaregi ha recordat que "hem dit una vegada i una altra que per sobre d'il·legalitzacions i de qualsevol tipus de dificultats l'esquerra abertzale anava a seguir amb el seu treball polític, anàvem a seguir treballant en favor de la construcció a nivell polític i social d'Euskal Herria com nació" que sigui "ama del seu futur i tingui reconeguts tots els drets que li corresponen com poble". Finalment, ha anunciat que en els pròxims dies l'esquerra abertzale realitzarà una valoració més profunda de la sentència d'il·legalització de ANV, ja que encara no els ha estat "comunicada oficialment". 
 
 
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  3. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  8. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  9. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  10. -Digueu-li al Professor Bacteri que s'hi posi...
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid