Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP fa una crida al treball unitari a favor de la Vegueria Penedès

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilafranca del Penedès ha emplaçat a ERC perquè s'allunyi de la "supeditació" al PSC i es pronunciï de manera clara a favor de la vegueria per a les comarques del Penedès. La CUP ha posat de manifest les contradiccions i ambigüitat d'ERC en aquest assumpte. En aquest sentit, ha reclamat a totes les forces polítiques parlamentàries que s'impliquin en una actitud "favorables a la vegueria Penedès" i que abandonin l'estratègia partidista, que compleixin els seus compromisos amb aquestes comarques.

08/08/2008 12:41 Política

Nota de premsa:

Arran dels darrers moviments polítics i declaracions fetes pel Departament d’Obres Públiques del Govern de la Generalitat, a través del Conseller Joaquim Nadal (PSC) i del Conseller de Governació, Jordi Ausàs (ERC), que fan referència a les aspiracions dels penedesencs/es d'aconseguir un Àmbit Funcional de Planificació Territorial com a pas previ per a una Vegueria per a les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, i arran de les posteriors  reaccions que s'han generat, la Candidatura d'Unitat Popular de Vilafranca del Penedès vol fer públiques les següents valoracions:

1-. Demanem a les forces polítiques parlamentàries que afirmen ser favorables a la Vegueria Penedès que abandonin tota estratègia partidista, i compleixin els seus compromisos amb les comarques penedesenques d'impulsar una proposició de llei de manera unitària per tal que tiri endavant un  Àmbit Funcional de Planificació Territorial de forma immediata, com a pas previ a una Vegueria per a les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

2-.
Considerem que les declaracions efectuades pel Conseller republicà Jordi Ausàs, on s'afirma que en el si del Govern de la Generalitat hi ha consens per tirar endavant només 7 vegueries, i els posteriors aclariments fets per representats d'Esquerra a les nostres comarques, deixen molts dubtes sobre la posició d'Esquerra nacional sobre el futur de la Vegueria Penedès. Cal que Esquerra nacional, fugint de la supeditació al PSC, es pronunciï d'una manera clara i transparent a favor de tirar endavant una vegueria per a les comarques del Penedès. Les imprecisions deixen marge al dubte i això, pot generar tensions a aquestes alçades del debat.

3-. Lamentem profundament les afirmacions i l'anunci fet pel regidor d'Esquerra a Vilafranca, Sr. Josep Quelart, que ha fet pública la seva baixa a la Plataforma per una Vegueria Pròpia, tot llençant acusacions infundades contra aquesta plataforma. L'obligació dels moviments socials i d'una població viva i activa és la de realitzar un control popular de la tasca que duen a terme els partits polítics i demanar explicacions quan aquests es desvien dels compromisos adquirits amb el poble. La classe política, enlloc de desvirtuar aquest control popular, hauria d'atendre'l i reflexionar al respecte.

4-. Fem una crida als partits, als moviments socials, i al conjunt de la població que defensa la creació d'una Vegueria pel Penedès a superar les desavinences i a treballar de manera unitària i ferma en favor de la voluntat expressada per una àmplia majoria dels i les penedesenques.

5-.
La CUP reitera el seu ple suport a la tasca realitzada per la Plataforma per una Vegueria Pròpia i anima al conjunt de la població a seguir treballant per tal que la Vegueria Penedès esdevingui una realitat quan abans millor. Fem nostra la consigna de la PVP: “La lluita continua!”.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid