Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de persones es van aplegar per dir "Prou!" a la destrucció de Mallorca

Crònica des de Palma

19.03.07 Dissabte passat, la més gran manifestació en defensa del territori que ha conegut Mallorca. Amb una Plaça Espanya plena a vessar per l'assistència de més de 50.000 persones, la manifestació va recórrer els carrers principals de Ciutat de Mallorca. 

19/03/2007 14:40 Política
Milers de persones es van aplegar per dir "Prou!" a la destrucció de Mallorca. Totes les forces polítiques excepte el Partit Popular (PP) i Unió Mallorquina (UM) es van afegir a la manifestació, tot i que la capçalera era formada per la gent del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i Salvem Mallorca, les entitats convocants. Des de la Confederacio Nacional de Treballadors (CNT), Confederacio General de Trebaladors (CGT), Maulets, Bloc, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), fins PSOE i d'altres plataformes i entitats, van fer veure els seus colors enmig d'una torrentada humana.
 
La manifestació va començar devers les sis i vint, i les darreres persones que van deixar la Plaça Espanya ho van fer més d'una hora més tard; quan lacapçalera entrava a la Plaça Major, encara sortia gent de la també anomenadaplaça dels Coloms o plaça del rei En Jaume.
 
Durant la manifestació es van poder sentir lemes contra Matas i Matutes, la majoria en contra de la política depredadora del PP i UM, així com,lògicament, a favor de la defensa del territori i de Mallorca. Amb aquestentorn i al so de batucades, de flabiols i xeremies, la manifestació va transcórrer d'una manera molt festiva.
 
La manifestació va finalitzar a la Plaça Major amb la lectura del manifest. La plaça es va quedar petita i el manifest es va haver de llegir més d'unavegada perquè hi havia un flux constant de gent que anava entrant.Finalment, el grup Grollers de Sa Factoria va ser l'encarregat de posar fi ala convocatòria amb la seva música festiva i popular.  Queda veure si aquesta vegada els polítics escoltaran la veu d'un poble que ha sortit enmassa al carrer. La darrera vegada fou el 2003, també convocats pel GOB, mésde 35.000 persones cridaren "Qui estima Mallorca no la destrueix". I no varen ser escoltades. Què passarà aquesta vegada?
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid