Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Publicació d'una llista de 75 crims feixistes a l'Estat espanyol durant els darrers 15 anys

 La web valenciana antifeixistes.org  aporta avui una notícia sobre El darrer Informe Raxen,  que té el títol Crimenes de odio: Una lista incompleta de la intolerancia homicida (1991-2007), una llarga llista de 75 assassinats (ampliables a primera vista)  que van ser perpetrats per l'extrema dreta a l'Estat espanyol durant els darrers 15 anys. Es tracta d'un informe elaborat per la polèmica i sovint confusa entitat Movimiento contra la Intolerància, que així i tot reflecteix clarament que la violència feixista compta a l'Estat espanyol amb un clima d'impunitat destacable.

02/04/2008 21:04 Política

Aquest informe RAXEN està elaborat pel polèmic Moviment contra la Intolerància. En tracta de la seva edició especial 2008, en què realitza un exhaustiu seguiment de crims originats per la intolerància racial, xenòfoba, espanyolista, neonazi i homòfoba comesos en el marc de l’Estat espanyol en el període de 2007-1991. Segons l’opinió d’aquesta entitat, “El nou Govern està obligat a eradicar aquesta violència i a donar suport a les víctimes. Aquesta és una assignatura pendent de la democràcia.”

La llista comprèn un llarg llistat de 75 casos, crims violents amb motivacions racistes i neonazis, classificats per aquesta entitat d’intenció d’”eugenèsia social” i moguts per “ l'odi a la seva condició per ser immigrant, indigent, negre, homosexual, roig, punki, prostituta o, senzillament, per ser un jove que els va mirar o es va creuar en el seu camí i els va semblar malament.”. Molts d'aquests crims va tenir com escenari els Països Catalans, des de l'assassinat de Guillem Agulló fins al de Roger Albert.


Els crims mortals d’aquesta llista, segons assenyalen els seus autors, són una mostra de la crueltat dels grups moguts per l’odi envers els més febles. La llista no recull, però, els centenars d'agressions exercides per aquests grups feixistes que no van tenir com a resultat final la mort de les seves víctimes, fet que multiplicaria els casos a una xifra molt elevada.

 D'altra banda, des de la pròpia entitat elaboradora també apunten que aquestes dades són solament una part de la realitat, ja que a l’Estat espanyol, a diferència d'Alemanya, el Regne Unit i altres països de la Unió Europea, no es disposa de cap estadística oficial de delictes de caràcter feixista  que permetin conèixer i avaluar l'abast del problema. “A més a més, la violència d'aquests grups no és reivindicada, però ells saben que les seves víctimes els reconeixen en la seva agressió, per això no necessiten reivindicar la seva violència difusa i criminal.”


Per saber-ne més:

www.antifeixistes.org

 

Rànquings
 1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
 2. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
 3. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
 4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
 5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
 6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
 7. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
 8. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
 9. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
 10. Dissabte vinent Girona tornarà a ser l’epicentre antirepressiu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid