Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Formentera celebra la seva III Diada a la Vila de Gràcia

Aquest passat dissabte, Gràcia tornà a ser l’escenari d’una Diada de Formentera. L’acte fou organitzat per la Comissió de Festes de Santa Maria (CFSM) i comptà amb l’ajuda de la coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.
 

28/04/2008 21:06 Cultura

Enguany, ja és el tercer any que la CFSM organitza aquesta Diada de Formentera a la Vila de Gràcia, l’objectiu de la qual és servir de punt de trobada entre illencs i principatins per tal de fer així més fort el vincle cultural, lingüístic i identitari que uneix aquests territoris. Cal dir que la CFSM és l’entitat juvenil formenterera que organitza cada any les Festes de la Terra, commemorant amb aquest acte la conquesta catalana de les Pitiüses el 5 d’agost de 1235 per Jaume I.

La III Diada començà a les 17h de l’horabaixa amb la projecció del documental Aigua clara a la seu del districte de Gràcia. Aigua clara és un documental realitzat pel formenterer Santiago Colomar i tracta, entre d’altres coses, la realitat de la Formentera de principis de segle XX fins a la mort del dictador. Entre d’altres coses, se’ns mostra la important colònia penitenciària que hi hagué a l’Illa, que amb el nom de Sa Colònia arribà a aplegar prop de 1.500 presos republicans.

Més tard, damunt les 19h començà el cercavila que partí de la plaça Rius i Taulet i anà fins a la plaça de la Virreina. Al cercavila hi foren presents alguns dels balls tradicionals de Formentera juntament amb d’altres del Principat, com ara una colla de bastoners. Al final del cercavila, els presents pogueren gaudir de les orelletes, un pastís tradicional de Formentera que es fa durant la ballada popular i es menja tot just després.

A les 21h, ja estant a la plaça del Nord, es realitzà un sopar gratuït de menjar típic de les Pitiüses, tot amanit amb vi i una copeta d’herbes de Formentera. Finalment, un pic acabat el sopar, i amb una mica de retard per problemes de so, començà el concert de dos grups de música: 4 de Copes, de Formentera, i Pota Lait, d’Eivissa.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid