Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxa al Vallès contra la Via Interpolar

Aquest proper diumenge 6 d'abril diferents col•lectius, de caràcter associatiu, veïnal i polític, dels municipis de Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès i Barberà del Vallès organitzen una caminada informativa per conèixer el traçat proposat de la Via Interpolar i els impactes mediambientals, territorials i urbanístics resultants si no s'atura el projecte. La Via Interpolar Sud és un vell projecte d’autovia projectada i recollida al Pla General Metropolità de 1976 que discorre paral•lela a l'autopista A7 des de Molins de Rei fins a Granollers, connectant diferents polígons industrials, però que amenaça el minso entorn natural del Vallès i especialment el corredor natural amb Collserola.

04/04/2008 00:34 Territori

Els convocants de la caminada ha explicat que començarà a l'Església La Romànica de Barberà del Vallès, a  les 10 del matí, i des de la plaça del Mil•lenari es dirigirà caminant i parant en diferents punts del recorregut al seu pas per Barberà, Badia i Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), amb la previsió d’arribar a les 13h a l'Estació de Bellaterra, s’hi realitzarà un aperitiu.


Aquesta marxa està convocada per diversos col.lectius veïnals, associatius i polítics de les zones afectades per aquest projecte, de les poblacions de Badia del Vallès, Barberà i Cerdanyola. Els col.lectius locals que formen part de les CAV formen part dels convocants, juntament amb l’Associació de Veïns del Turó de Sant Pau, Bellaterra Natura, Bellaterra Contra el Vial Interpolar o el Grup Escolta Bellaterra.


El projecte de la Interpolar Sud consisteix en una autovia de segon nivell projectada i recollida al Pla General Metropolità de 1976 que discorre paral•lela a l'autopista A7 des de Molins de Rei fins a Granollers, connectant diferents polígons industrials (logístics, bàsicament), comercials (grans superfícies comercials) i esportius (Circuït de Catalunya), definida com una infraestructura viària de 4 carrils amb mitjana, amb control d'accessos mitjançant rotondes a nivell i amb un límit de velocitat de 80 km/h i amb previsió de circulació de 100.000 mil vehicles diaris  ( camions, cotxes, etc.). En el cas de portar-se a terme aquest projecte fragmentaria de forma intensa nuclis urbans consolidats, com en el cas de Barberà, i espais rurals i naturals de la comarca del Vallès. En qualsevol cas, suposaria un cop mortal contra el corredor natural que connecta Collserola amb les zones verdes consegüents del Vallès Occidental.

 

 

Els col·lectius convocants:


Alternativa d'Esquerres per Badia (Candidatures Alternatives del Vallès)   http://www.aebadia.org/
Associació de Veïns del Turó de Sant Pau de Bellaterra   http://www.turosantpau.blogspot.com/
Bellaterra Contra el Vial Interpolar   http://www.bellaterracontrainterpolar.org/
Bellaterra Natura   www.bellaterra.org/bellaterranatura.html
Ciutadans pel Camí Verd del Vallès   http://www.camiverd.org/
Esquerra Alternativa per Barberà (Candidatures Alternatives del Vallès)   http://www.barberadelvalles.bloc.cat/
Grup Escolta Bellaterra   http://www.grupescoltabellaterra.org/
Participació Activa i Social de Cerdanyola (Candidatures Alternatives del Vallès)   http://www.pas-cerdanyola.org/

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid