Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"No s'està gestionant la sequera amb honestedat: transvasaments i desenvolupament de nous regadius"

 La Plataforma en defensa de l'Ebre considera  que "el govern català no està gestionant la sequera amb honestedat, ja que el mateix dia que anuncia el transvasament del Segre/Ebre, aprova el desenvolupament de nous regadius. Això, és una gran contradicció que fa molt poc creïble la bona intenció del nostre govern al qual declarem transvasista". A més, fa una crida a la gent de l’Ebre en la direcció que ha arribat  l’hora d’aturar la segona onada transvasista.

28/03/2008 10:03 Territori

La Plataforma en Defensa de l’Ebre denuncia aquesta política de transvasaments, canals i interconnexions de xarxes, ja que no te res que veure amb l’actual sequera i suposa una confrontació amb la gent de les Terres de l’Ebre que estimen i defensen la necessitat de mantenir uns rius vius i nets lluny de les especulacions i mercantilismes a les quals s’ha plegat l’actual govern.

També demanen a la població de Catalunya l’ajut necessari per a evitar, una vegada mes, que per afavorir grans interessos financers i politics es sacrifiqui una part del territori, que encara que estigui menys desenvolupada, també forma part d’aquest gran país que s’anomena Catalunya.

A la Plataforma els sorprès que a tres setmanes de la finalització de la campanya electoral, on tots els partits catalans, menys el PP, s’han passejat per les Terres de l’Ebre anunciant que si guanyaven les eleccions enterrarien definitivament els transvasaments, el govern català es presenti el transvasament del Segre a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Això, juntament amb la interconnexió de xarxes, la prolongació del minitransvasament de Tarragona i els canals Segarra-Garrigues i el Xerta- Castelló són obres ja previstes i/o proposades pels anteriors governs de CiU i PP i àmpliament rebutjades per la societat ebrenca , ja que de fer-se suposaria la liquidació del Riu i acceleraria la desaparició del Delta de l’Ebre.

Per tant, l’actual govern està executant, i amb prepotència, el que quan estava a l’oposició “s’oposava fèrriament”. Tristament, es confirma l’acudit tòpic sobre l’ètica de determinades formes de fer política.

El transvasament del Segre afecta greument a la qüal.litat i la quantitat de les aigües necessàries per a mantenir el bon estat del tram final de l’Ebre i el Delta, profunditza el desequilibri territorial i no te cap utilitat ni eficàcia real per a pal·liar la situació actual.

Per saber-ne més:

El tripartit projecta transvasaments desmuntables mentre subvenciona la neu artificial. Llibertat.cat

Denuncien el transvasament encobert de la venda d'aigua de Tarragona a Barcelona. Llibertat.cat


Torna el PHN? Llibertat.cat

Les plataformes ebrenques convoquen una manifestació dissabte contra les agressions al territori Llibertat.cat

Més d'un miler de persones es manifesten a Tortosa en defensa del territori Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid