Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Ple Municipal de Molins de Rei demana justícia en el cas de l'assassinat de Pedro Álvarez

En el ple municipal del passat 27 de desembre de 2007 la CUP de Molins de Rei va presentar dues mocions, que van ser aprovades. En la primera es demanava justícia en el cas de l'assassinat de Pedro Álvarez a mans d'un policia i en la segona es demanava aturar la intervenció militar contra el poble kurd i mostrar la solidaritat amb el Kurdistan. D'altra banda, la CUP de Molins no va donar suport a la Declaració Institucional referent als esdeveniments d'Occitània que van causar la mort de dos agents de la Guàrdia Civil.

03/01/2008 18:31 Política
La moció per reclamar justícia en el cas de l'assassinat de Pedro Álvarez a mans d'un policia a l'Hospitalet de Llobregat el 15 de desembre de 1992 es va aprovar amb els vots a favor de la CUP, ERC, CiU i el regidor d'Esquerra Nacionalista de Molins de Rei, l'abstenció de 6 regidors d'IiE i del PSC-PSOE i el vot en contra del PP.

La moció_de_solidaritat_amb_el_poble_kurd i en contra de la intervenció militar es va aprovar amb els vots a favor de la CUP, ERC, CiU, IiE i PSC-PSOE i amb el vot en contra del PP.

També es va aprovar una moció presentada per ERC d'adhesió al manifest d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores pel dret a decidir amb els vots a favor de la CUP, ERC, CiU i IiE i amb el vot en contra del PSC-PSOE i del PP.

La CUP valora positivament que l'Ajuntament de Molins de Rei demani que s'obri de nou el cas de l'assassinat de Pedro Álvarez ja que considera que han de ser els ajuntaments qui prenguin la iniciativa en la lluita contra la impunitat que tenen en molts casos les forces de seguretat de l'estat degut a la inacció de les Administracions Estatals i Autonòmiques. Ara bé, la formació independentista lamenta que IiE (a excepció d'en Jordi Romeu) no donés suport a la moció quan fins i tot el Comitè Contra la Tortura de l'ONU ha denunciat reiteradament que l'Estat Espanyol no aplica el Protocol Facultatiu de l'ONU per la Prevenció de la Tortura i que no persegueix judicialment els abusos comesos per les Forces de Seguretat de l'Estat. Més informació a la web de la Plataforma Pedro Álvarez.
 
També valora molt positivament que l'Ajuntament de Molins de Rei se solidaritzi amb el poble kurd i es mostri en contra la intervenció militar turca perquè sempre és bon moment per recordar un poble tan oblidat i perseguit com és el Kurdistan. Aquesta moció ha estat impulsada per la Campanya Catalana de Solidaritat amb el Poble Kurd.
 
Pel que fa a la declaració institucional sobre els fets d'Occitània, la CUP de Molins de Rei es va manifestar en contra, tot i que va remarcar el seu  posicionament i va denunciar també que l'alcalde Ivan Arcas hagi canviat la declaració institucional amb la intenció de considerar a la CUP com a una força política no democràtica.
 
La CUP considera que declaracions institucionals com la que es va presentar no ajuden a buscar vies pacífiques i democràtiques per la resolució del conflicte basc. Ara bé, la CUP va punualitzar que sempre treballarà "per un futur sense cap tipus de violència i perquè la paraula s'imposi a les armes, podent decidir doncs el poble quin ha de ser el seu futur. Per tot això cal buscar solucions polítiques per arribar a una resolució democràtica del conflicte on totes dues parts es comprometin a abandonar la violència per deixar pas al dret a decidir del poble basc".
 
També va assenyalar que les formacions polítiques han de treballar per assegurar que en un futur ben pròxim no es repeteixin expressions de violència ni a Euskal Herria ni en cap altre indret. Per tot això creu que les accions, la dispersió dels presos, les tortures, els assassinats, la repressió policial, el tancament de diaris, la il·legalitació de formacions polítiques o en definitiva qualsevol expressió violenta no són una solució democràtica. Tot i indicant, la solució passa per assegurar tots els drets a tots els ciutadans ja sigui el dret a la vida com els drets civils i polítics.
 
En aquesta direcció, La CUP ha manifestat que la mort de dues persones és un fet greu però també ho és que l'Estat Espanyol no compleixi el Protocol Facultatiu de la ONU per la prevenció de la Tortura. Organismes com Amnistia Internacional i el Comitè Contra la Tortura de l'ONU han denunciat reiteradament la pràctica de la tortura contra detinguts per motius polítics. També han denunciat com l'Estat Espanyol no persegueix judicialment la tortura policial i a més han denunciat com han estat indultats nombrosos policies condemnats per delictes de tortures. També han estat indultats tots els condemnats relacionats amb el GAL.
 
És per això, que la CUP no busca declaracions d'intencions o paraules sinó que "busquem fets i volem articular propostes per acabar d'una vegada per totes amb qualsevol violència. Esperem que alguns partits que condemnen només els atemptats però en canvi continuen exercint pràctiques violentes reflexionin i no segueixin la traça que els hi està marcant l'extrema dreta. La única solució passa pel diàleg i la negociació.".
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid