Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Montserratí resisteix a la industrialització

Article presentació de la plataforma Salvem Montserrat (Àlex Bagant i Montse Jorba)

La Plataforma Salvem Montserrat s'ha presentat oficialment al poble de Collbató

Collbató, un poble de 3.500 habitants, està situat al peu de Montserrat i té bona part del seu territori dins del Parc Natural. El seu Ajuntament té un endeutament acumulat per pèssimes gestions d'anteriors governs del PSC i CiU d'uns 7 milions d'euros que fan que no es puguin donar els serveis mínims bàsics.

El diumenge 13 de gener, malgrat la "caça de bruixes" que està duent a terme l'Ajuntament envers els que es posicionen contra l'ampliació de la Zona Industrial; la Plataforma Salvem Montserrat es va presentar al poble. La xerrada, a la que van assistir més de 200 persones, va acabar amb una acció davant del Consistori: la "plantada" d'una olivera. Si no volen escoltar la petició popular de retirada d'un projecte que destrossarà 21 hectàrees de sòl agrícola, avisem de reclassificar el seu asfalt.

26/01/2008 18:34 Opinió

L'ampliació de la Zona Industrial de les Ginesteres projectada per l'Ajuntament, governat amb majoria absoluta pel PSOE (amb 689 vots) és una solució que no agrada a la majoria vilatans: s'han presentat 1.200 al·legacions al projecte i s'han recollit més de 72.000 signatures arreu dels Països Catalans i més enllà. Des del Consistori es titlla la Plataforma de "que manipulen la situació extrapolant-la a fora de Collbató"; però nosaltres davant l'evident falta de democràcia, creiem que no només depèn de nosaltres la defensa del patrimoni natural, cultural, espiritual i de resistència que representa la Muntanya de Montserrat.

I és per això que fem una crida a la lluita a tothom qui prefereixi un Montserrat lliure i ric en patrimoni, davant el Montserrat de fàbriques que ens venen els especuladors vinculats a la directiva del RCD Espanyol i dels polítics del PSOE, on els suculents beneficis (més de 120 milions d'€) pel finançament de partit, primen per sobre d'un Patrimoni que el temps i la natura ens han regalat i que hem de preservar.

La lluita es preveu dura, i per guanyar-la cal la implicació de tot el País. Així doncs us demanem que a part de seguir atents als actes i convocatòries que poguem anunciar a través de foto81www.salvemmontserrat.org; s'exerceixi també una pressió popular a les institucions: l'Ajuntament de Collbató, al Patronat de la Muntanya de Montserrat i a la Generalitat de Catalunya.

Deixem ben clar que Montserrat no està en venta! Parc Natural si, Indústries no!

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid