Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Noves protestes contra el projecte urbanístic a la Plana del Castell de Cerdanyola

Membres del col.lectiu ecologista Cerdanyola Via Verda i del PAS  (Participació Activa i Social) va realitzar ahir un acte de protesta contra el projecte del Centre Direccional a la porta del Centre d’Informació de la Plana del Castell. En aquell moment es presentaven  en públic els canvis a la planificació, en un acte de caràcter institucional. Aquests col.lectius denuncien que la construcció de pisos a la Plana del Castell amaga interessos especulatius, de la mà del govern municipal (IC-V i CiU) que atempten contra el teritori.

14/12/2007 14:38 Territori

La portaveu dels col.lectius, Puri Palomar, va remarcar que el projecte no està pensat per als habitants de Cerdanyola, ja que al nucli urbà actual hi ha terreny per construir habitatge i pisos buits que solucionarien la necessitat local d’habitatge. Segons Palomar, si es desafectès el terreny reservat per al túnel d’Horta es podrien fer habitatges entre Serragalliners i la UAB sense tocar la Plana, una zona considerada com a reserva natural, i que és actualment l’únic corredor natural que connecta Collserola amb les zones verdes del Vallès no urbanitzades. D’altra banda, aquests pisos estan projectats en una zona ocupada per antics abocadors, amb restes amb una toxicitat pendent d’avaluar, que en el millor dels casos haurien de ser sanejats abans de construir-hi.

Mentre es celebrava l’acte de presentació d’aquest projecte al Centre d’Informació de la Plana del Castell una protesta al carrer convidava els vianants a conèixer què amaga aquest pla urbanístic i especulatiu. Membres de les entitats ecologistes i del moviment popular (del PAS, del qual forma part del CUP de Cerdanyola-Ripollet, així com persones lligades al CSO La Fecsa i Can Canaletes) van desplegar pancartes i van cridar consignes en defensa del territori i contra l’especulació. La protesta va estar vigilada en tot moment per un grup mixt de Mossos i policia planatulo-1local. Durant la protesta s’hi va originar un incident amb el responsable d’una immobiliària en què s’hi havia enganxat una pancarta.

La denúncia d’aquests col.lectius al túnel d’Horta (inicialment ferroviari, però que amaga projectes de construcció de vies per a la circulació de vehicles) està lligada al projecte d’urbanització d’aquesta zona verda, però també al model de creixement urbanístic agressiu i basat en l’especulació. Igualment, aquesta oposició denuncia que es passen per alt aspectes com la salut dels habitants, ja que és prioritari conèixer el contingut dels residus abocats a la Plana del Castell i aportar-hi solucions que garanteixin la salubritat i la seguretat dels habitants d’aquella zona.

Aquesta oposició popular a aquest projectes vial i urbanístic insisteix que els possibles compradors d’habitatges han de saber que els terrenys de la Plana del Castell estan afectats pels abocadors “i foradats com si hi haguessin talps” i dubten de les garanties de seguretat i salubritat que puguin oferir aquestes construccions. En aquest sentit, aquests col.lectius mostren la seva oposició a l’obertura del dipòsit” controlat” de residus a l’argilera Elena perquè “Cerdanyola ja ha pagat una quota elevadíssima” de contaminació al llarg de la història, i perquè els habitants de Cerdanyola no han de continuar alimentant el negoci dels residus que no és eficient i va a càrrec de les butxaques dels contribuents.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid