Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La manifestació de la PDD esdevé un clam per la Independència

Més enllà del nombre de manifestants que és important,  700.000, segons l'organització, i 200.000, segons els diferents cossos policials, la marxa d'ahir al vespre pels carrers de Barcelona, convocada per la Plataforma pel Dret de Decidir  (PDD) va esdevenir un clam per la independència, pel contingut de les pancartes i les consignes que es van cridar i segons els organitzadors "la societat civil catalana marca, d’una manera molt especial, la centralitat en l’agenda política del país". El bloc format per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) tancava la manifestació. 
 

02/12/2007 00:58 Política

La marxa ha superat amb excreix la manifestació del 18 de febrer de l'any passat, però també ho ha fet amb el contigut polític de les consignes, ja que s'ha superat aquell "Som una nació" per parlar obertament d'Independència.

La manifestació de la PDD esdevé un clam per la Independència
La manifestació de la PDD esdevé un clam per la Independència
La manifestació de la PDD esdevé un clam per la Independència
La manifestació de la PDD esdevé un clam per la Independència La manifestació de la PDD esdevé un clam per la Independència La manifestació de la PDD esdevé un clam per la Independència

Veure també reportatge fotogràfic de David Datzira 


El gruix de la manifestació estava format per la societat civil i membres de les més de dues-centes entitas cíviques que havien donat suport. També hi havien militants i simpatitzants de les organitzacions polítiques que havien donat suport, Convegència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa per Catalunya (IC-V) i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP).

Aquest cop, s'ha pogut visualitzar la presència de l'Esquerra Independentista a l'entorn de la pancarta de la CUP sota el lema "Tirem pel dret, Independència" i que era portada per regidores i regidors de la formació. En alguns indrets del trajecte, la presència de la CUP ha estat rebuda amb aplaudiments, com ja va passar a l'acte pel retorn dels papers de Salamanca. Visualització que no ha estat reflectida als informatius de TV3, però plasmada en al majoria de blocs i edicions digitals.  Un altre element destacable ha estat el fet que el bloc de l'Esquerra Independentista estava compost per persones de totes les edats, amb una representació i una presència intergeneracional del moviment.

La manifestació s'ha iniciat a la plaça de Catalunya i ha finalitzat davant de l'Estació de França. La cua de la manifestació ha tardat  una hora i mitja llarga per iniciar el seu recorregut. O sigui que quan es llegia el primer comunicat al final de la marxa capa a les 18:15h, la cua encara no s'havia posat a caminar.

Les lectures del comunicat s'anaven alternant amb actuacions musicals de Titot. Feliu Ventura i Gerard Quintana

 

Primeres reaccions:
Un canvi de cicle polític. Mail obert per Vicent Partal

La més gran manifestació independentista de la història de Catalunya. al bloc Bandera Negra de Xavier Borràs 

Comentari de Nació digital sobre la cobertura de TV3
Una altra tarda negra de manipulacions dels informatius de TV3. La notícia llegida al TV Vespre a les 21 h i l'article publicat al seu web constitueixen una altra agressió a la informació per part de la televisió del règim.

TV3 ja titulava aquest matí: La Plataforma pel Dret a Decidir manté la marxa per les infraestructures tot i el restabliment del servei 

Aquest curiós enfoc, en què devia confondre els desitjos amb la realitat, ha estat seguit per la informació post-manifestació, en què TV3 insisteix diverses vegades que s'ha tractat d'una protesta per les infraestructures i, en canvi, silencia de manera vergonyosa que la manifestació ha estat un clam per la independència i la sobirania nacional del nostre país.

El 18 de febrer de 2006 TV3 ja va burlar-se del seu públic i avui ha tornat.
Vicent Partal escriu a Vilaweb aquest vespre que la manifestació ha estat un èxit "malgrat els intents de despolititzar-la o reduir-ne l'abast, en els quals TV3 ha assolit nivells d'autèntica vergonya professional."

 

 

Per saber-ne més:
1-D: Catalunya rebenta. Vilaweb 

Centenars de milers als carrers de Barcelona, i un clam: «In-de-pen-dèn-ci-a!». Nació digital 

Mobilitzacions per a l'1 de desembre. El davantal de Llibertat.cat 

La CUP encapçalarà el bloc de l’esquerra independentista al si de la manifestació de l'1-D - Llibertat.cat

 
 
Manifestació de l'1 de desembre. Moviment de Defensa de la Terra
 
 
 
 

 

 

 

.  

Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid