Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Valls no dóna suport als condemnats i encausats per la crema de fotografies del rei

L'Ajuntament de Valls rebutja una moció de solidaritat amb els condemnats i encausats per la crema de fotografies del rei que va ser ser presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Ara bé, la votació reflecteix una autèntica divisió al si de la militància de PSC I CiU, ja que hi van haver regidors d'aquestes formacions que es van situar entre l'abstenció, el No i el Sí.

04/12/2007 12:30 Política
Els vots favorables van ser: 1 CUP, 2 ERC, 1 PSC i 1 CiU; vots en contra de 2 PSC i 3 CiU; i abstencions: 1 PP, 5 CiU i 4 PSC.
 
Moció de solidaritat amb els condemnats i encausats per la crema de fotografies del rei
Davant dels fets ocorreguts els últims dies a diferents concentracions d’arreu dels Països Catalans volem exposar:
 
Que la decisió de la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola d'iniciar investigacions (fins ja a la condemna de dues persones) per la crema de fotografia dels Reis d'Espanya atempta contra la llibertat d'expressió, de manifestació i d'opinió.

Que les mostres de suport rebudes durant els darrers dies i la indignació que ha generat aquests casos al nostre país reclama de les institucions un posicionament clar i ferm per la llibertat i contra la intransigència de determinats cercles mediàtics, jurídics i polítics d'extrema dreta a l'Estat espanyol.

Que ens preocupa el funcionament de la legislació vigent que vehicula un articulat arcaic directament a un encausament penal. I, que pot afavorir accions desproporcionades com el desplegament policial efectuat pel Departament d’Interior el proppassat 15 de setembre a Girona en la manifestació de suport als possibles encausats.
 
Que dues persones han estat ja condemnades i diverses persones més podrien ser encausades per motius ideològics per un tribunal d'excepció, l'Audiència Nacional espanyola, hereva directa del TOP franquista
 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid