Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dos milers de persones es manifesten a Girona en suport als encausats

L’acte polític i posterior manifestació convocada ahir a les 19h a Girona en el marc de la campanya "No al rei" i sota el lema "Els catalans i les catalanes no tenim rei: Independència", va aplegar dos milers de persones vingudes d’arreu del país en suport als encausats per cremar fotos del rei espanyol a la manifestació del 22 de setembre passat.

03/11/2007 13:36 Política

L’acte va començar amb el ball dels bastoners del Casal Quico Sabater de Sant Celoni, tot seguit Pep Riera, ex-coordinador nacional d’Unió de Pagesos i militant actiu de la CUP de Mataró va fer una crida a incrementar la mobilització arreu i va dir que la independència és només responsabilitat nostra aconseguir-la, també va fer referència a la recent noticia de que l’Albert Boadella ha  abandonat el país, la noticia, no cal dir-ho, va ser rebuda amb forts aplaudiments. Riera va acabar expressant la seva solidaritat amb els encausats i les encausades.

nora Tot seguit Nora Miralles, en nom d’Alerta Solidaria, va explicar la situació jurídica dels encausats desprès de fer una cronologia dels fets. Va remarcar que volen refermar en la seva actitud desobedient a l'Estat espanyol i va explicitar que malgrat la repressió, l'independentisme no s'aturarà de cap manera.

Seguidament hi va haver un segon ball dels bastoners del Casal Quico Sabater de Sant Celoni.

En nom de la campanya va parlar Eric Estan, que va llegir el manifest antimonàrquic i va fer una crida a la mobilització.

totesSeguidament van pujar a l’escenari els 21 encausats, que van ser rebuts amb un llarg aplaudiment per part dels assistents i la Sònia, com a portaveu, va demanar l’arxivament immediat del cas i el respecte a la llibertat d’expressió i d’acció política.

L’acte va finalitzar amb la crema d’una imatge del rei espanyol amb el dictador Franco per part d’un solidari que es va identificar amb nom i cognoms, davant l’expectació dels mitjans de comunicació allà aplegats i enmig de crits contra la monarquia i aplaudiments dels assistents.

final Un cop conclòs l’acte polític es va iniciar la manifestació amb un llarg recorregut per carrers cèntrics de Girona que va acabar amb el cant dels Segadors davant la seu de la subdelegació del govern i entre crits contra els Mossos d’Esquadra que custodiaven l’edifici.

Durant la manifestació es van cremar algunes imatges dels borbons en solidaritat als encausats i per manifestar el rebuig a la monarquia espanyola.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid