Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més d'un miler d'estudiants es solidaritzen amb els i les imputades

Jo també sóc antimonàrquic/a4.10.07 Avui s'iniciaven a les universitats catalanes les mobilitzacions de suport que al llarg del cap de setmana es succeiran a diferents viles i ciutats d'arreu dels Països Catalans. Girona, Alacant, Lleida, València i la Universitat Autònoma de Barcelona han acollit les primeres protestes, conjuntament amb algun institut.

04/10/2007 18:13 Política

 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha valorat molt positivament l'assistència a la jornada de mobilitzacions, xifrant en més d'un miler als i les estudiants que s'han concentrat en els diferents centres. Altra vegada, s'ha criticat les intimidacions policials, especialment al País Valencià, així com la negativa de diferents centres de secundària d'Olot i València a permetre actes de suport per part dels seus estudiants.

De la mateixa manera, s'ha anunciat que aquest sols és el preludi de la "vintena de mobilitzacions" previstes per al proper cap de setmana en diferents poblacions catalanes, en el marc de la campanya Jo també cremo la corona espanyola

A continuació us adjuntem la crònica de les concentracions que ens han fet arribar des d'aquesta organització estudiantil, on s'hi ha llegit el següent comunicat de suport.

Crònica de les mobilitzacions 

Universitat de Girona Universitat de Girona: Prop de 100 persones s’han concentrat a les 11 del matí davant de la facultat de lletres de la Universitat, centre on estudien els dos estudiants que avui han anat a declarar davant el jutge Grande-Marlaska a Madrid. En l’acte s’ha despenjat una pancarta des de les finestres de la facultat i s’han repartit octaves convocant a la concentració de dissabte a la Plaça del Vi. 

 

Universitat Autònoma de Barcelona Universitat Autònoma de Barcelona: Unes 500 persones s’han reunit a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma per denunciar altre cop la situació constant de repressió i, en especial, per donar suport a totes les persones que estan encausades per haver cremat fotografies, i en especial a les dues persones que estudien en aquest centre. Durant l’acte s’han fet diverses accions simbòliques com ara la de despenjar pancartes o cremar una imatge de grans dimensions del monarca espanyol, s’han cridat diversos lemes i s’ha llegit el manifest  per cloure l’acte

 

Universitat de València Universitat de València: Més de 250 persones s’han reunit avui als jardins de la facultat de Filosofia i Educació de la Universitat de València tot i la intimidació policial i l’intent de censura que ha intentat la direcció de la Universitat de València per tUniversitat de Valènciaal que l’acte en qüestió no es pogués fer. Tot i aquests intents, el grup de gent ha cridat consignes de diferent caire, han  desplegat pancartes amb el lema “les estudiants també cremem el rei” i “jo també sóc antimonàrquica”. En aquesta concentració s’hi ha afegit un grup d’estudiants de secundària de l’IES Benlliure a qui havien prohibit els actes de suport al seu centre.


Universitat d'Alacant Universitat d’Alacant: A les 11 del matí, gairebé un centenar d'estudiants s'han reunit davant la biblioteca general de la Universitat d'Alacant per a mostrar el seu rebuig a la Monarquia Espanyola i en recolzament a les represaliades per la in-justícia de l'estat, acusades d'injúries a la Corona, a causa de les cremades públiques de fotografies del Rei Borbó. La concentració, sota el lema "Jo també soc antimonàrquica, les estudiants contra la repressió", s'ha desenvolupat amb normalitat, exceptuant, una vegada més, la presència de membres de la Policia de paisà, que han gravat i fotografiat a les manifestants.

 

Universitat de Lleida Universitat de Lleida: Unes 40 persones s’han concentrat a la Plaça Víctor Siurana pels motius exposats amb anterioritat. En l’acte, en el qual no hi ha hagut incidents, s’han repartit octavetes, s’ha desplegat una pancarta i s’han cridat diferents lemes en contra la monarquia espanyola.

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid