Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions a Girona, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú

28.09.07 Més de tres-centes persones i uns 70 periodistes es van concentrar a ahir a Girona com a mostra de suport als encausats  Enric Stern, i al fotoperiodista gironí Jordi Ribot, a qui s'ha citat a declarar aquest divendres com a testimoni a l'Audiència Nacional espanyola. A Vilafranca del Penedès més d'un centenar de persones es van manifestar pel centre i davant de l'Ajuntament. A Vilanova i la Geltrú, un grup de persones es van concentrar a la plaça de la vila. A Vilafranca i Vilanova es van cremar fotografies del rei a l'acabar les mobilitzacions.
 

28/09/2007 02:49 Política
Girona 27.09.07 A Girona, els periodistes han plantat les seves càmeres al terra de la plaça, i s'han penjat pancartes on es podia llegir 'Per la llibertat d'informació i el secret professional dels periodistes'. Durant aquests darrers dies, diversos informadors han estat requirits pels Mossos perquè  lliuressim les fotografies no publicades de la manifestació que es va fer a Girona dissabte passat. Els manifestants van cridar consignes en contra el rei i s'ha llegit un manifest on es remarcava el rebuig contra la monarqui i es denunciava l'ocupació.
 
 
 
Vilafranca del Penedès  27.09.07 A Vilafranca del Penedès, la manifestació va recórrer els carrers cèntrics de Vilafranca i va tornar a la plaça de la Vila, on es va llegir un manifest de suport als encausats i en contra de la corona espanyola. Durant la lectura, dos encaputxats, que van aparèixer per un carrer lateral, van cremar una foto del rei espanyol i després van desaparèixer. 
 
Cal remarcar que la guàrdia civil van ocupar, diurant la tarda-vespre, tot el centre de Vilafranca. Es van poder veure tres furgonetes a la plaça de l'Oli, sis tot-terrenys a l'aparcament ubicat darrere de l'institut Milà i Fontanals, quatre més a la rotonda de l'avinguda Catalunya i cinc cotxes de la guàrdia civil a la plaça del Penedès. A més,entre les persones concentrades a la plaça s'hi van poder veure policies secretes, com també n'hi havia en diferents punts del centre de la vila. Fotografies.
 
vilanova 27.09.07 A Vilanova i la Geltrú, una vintenta de joves s'han aplegat a la plaça de la vila convocats per l'Assemblea de Joves de Vilanova. Han realitzat una roda de premsa i posteriorment s'han cremat dues imatges del rei. Els joves han mostrat la seva solidaritat amb els encausats a Girona i el seu suport a la campanya en contra de la monarquia.
 
A més han anunciat que preparen mobilitzacons  contra la sentència judicial que condemna a una setmana d'arrest domiciliari a tres joves detinguts al febrer del 2006. Segons l'assemblea de joves, els condemnats van ser detinguts per la Policia Nacional mentre feien un grafit de suport a la Campanya Unitària per l’Autodeterminació (CUA). Per dimecres tenen previst fer una cassolada des de l'Ajuntament fins a la comissaria de la Policia Nacional i, divendres, una manifestació.
 

 Per saber-ne més 

 

- Alerta Solidària es felicita per la coherència  professional del fotògraf gironí (Comunicat del Grup de Periodistes Ramon Barnils)

- Dijous 27, a les 20h a la Plaça del Vi de Girona, a la Plaça de la Vila a Vilafranca del Penedès i també a la de Vilanova de la Geltrú.

- Divendres 28, a les 11 hores. Concentració de suport a l'Enric a la Facultat de Física i Química de la UB (Avinguda Diagonal, 670). Barcelona

S'ha fet pública la 2a citació per anar a declarar a l'Audiència 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid