Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tot a punt pel VI Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana

17.04.07 Els propers dies 25, 26 i 27 d’abril tindrà lloc a la ciutat de València el VI Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana, enguany anomenat Joan Fuster en reconeixement a la seva obra i a la seva contribució en redefinir i normalitzar la identitat nacional catalana. Per primera vegada, la organització d’aquest event recau en el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), tot recollint el bagatge anterior per part de l’Assemblea d’Estudiants Nacionalistes (AEN) i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) respectivament. Xerrades, taules rodones, debats, actuacions musicals i activitats culturals es succeiran al llarg d’aquests dies a la Universitat de València.  

17/04/2007 03:31 Política
Respecte les activitats previstes, destaca la taula rodona prevista sobre la normativa actual de la llengua, que comptarà amb la presència de postures prou dispars com són aplegar en una taula membres de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) o de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Immigració i llengua catalana, ponències de caràcter més històric com les referents al I Congrés Internacional de la Llengua Catalana (1906) o bé a al procés de substitució lingüística a partir dels Decrets de Nova Planta, o la situació de la llengua catalana i els estudis de filologia amb la implementació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) seran algunes de les qüestions abordades. Més enllà, divendres es dedicarà a la figura de Joan Fuster, amb visita a la seva casa de Sueca i una posterior xerrada.

Des del SEPC, s’apunta que “pretenem analitzar les problemàtiques actuals que envolten l’assignatura de Filologia Catalana i formar-nos en els coneixements relacionats desatesos acadèmicament”. En aquest sentit, l’organització estudiantil vol evitar que aquest curs esdevingui un seguit de xerrades i aposta per treuren “rendibilitat” discursiva. Per tot plegat, s’han recollit propostes de diverses assemblees d’estudiants de filologia i es duran a terme diferents assemblees valoratives sobre el curs del Congrés.

A nivell més logístic, des del sindicat d’estudiants es proporciona allotjament, els àpats i un autobús des del principat, pel que encara està tancant el finançament de tot plegat. En tot cas, no es descarta posar una quota d’inscripció, tot i que es pretén posar les màximes facilitats possibles a estudiants d’arreu del país.
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid