Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1999 Aldarulls a Sants (Barcelona) en reprimir una marxa antifeixista

1999 Aldarulls a Sants (Barcelona) en reprimir una marxa antifeixista

12/10/1999 Tal dia com avui

Un grup de 700 persones que participaven en una manifestació antifeixista contra l'acte convocat pel partit d'ultradreta Alianza por la Unidad Nacional a la plaça dels Països Catalans de Barcelona provocava aldarulls al barri de Sants. La marxa per protestar contra l'habitual i consentit acte feixista va ser atacada per la policia, que va emprar tant grups d'antiavalots com nombrosos agents de la policia secreta per dissoldre la manifestació de protesta i perseguir-ne els participants. La resposta a l'atac de la policia, que realitzava la funció de protegir l'acte feixista, va esdevenir en un brot de guerrilla urbana amb l'incendi de contenidors, barricades i atacs a façanes d'entitats bancàries i oficines immobiliàries.

 Els aldarulls van finalitzar amb 24 detinguts, 14 dels quals van ser ingressats en presó preventiva. 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid