Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1998 S'aprova el decret per aplicar la Llei del català a les ràdios

1998 S'aprova el decret per aplicar la Llei del català a les ràdios, que continua afavorint l'espanyol sobre el català

22/10/1998 Tal dia com avui

El Govern de la Generalitat del Principat aprovava en aquesta data el decret que regularia l'aplicació de la Llei del català a les emissores de ràdio. El decret establia que les noves emissores haurien d'oferir almenys el 50% de la seva programació en català, amb excepció de les emissores d'abast estatal, que tindrien un període d'adaptació a la llei. El decret també fixava que el 25% de la música havia de ser en català (o aranès -occità- a la Vall d'Aran). Una legislació que no ha exercit una aplicació real d'aquestes mesures, ja que actualment la llengua emprada a les ràdios continua sent majoritàriament l'espanyol. Les mesures d'aplicació d'aquestes mesures en relació als mitjans "d'àmbit estatal" blindava la perpetuació del domini de l'espanyol sobre el català.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid