Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1911 Fets de Cullera, en què el poble va linxar un jutge de Sueca

1911 Fets de Cullera, en què el poble va linxar un jutge de Sueca

18/09/1911 Tal dia com avui

Al setembre de 1911 un jutge de Sueca, investit de plens poders, juntament amb altres dos funcionaris públics, es va enfrontar amb l'autoritat que emanava de la ciutadania de Cullera. El jutge va resultar linxat pel poble i els suposats responsables condemnats a mort. Es van dictar set penes capitals (sentència del 10 de gener de 1912); però davant la protesta i pressió internacional i les accions de socialistes i republicans sis dels condemnats van ser indultats, i l'últim, Joan Jover (El Xato de Cuqueta),  també va ser indultat finalment pel rei. A causa de l'indult pels fets tràgics de Cullera, el president del consell de ministres, José Canalejas, va presentar la dimissió del seu govern. El rei li va ratificar la confiança i el govern va continuar refermant el seu furor antipopular. 

Fets de Cullera

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid