Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1848 Barcelona i Mataró inauguren el ferrocarril entre aquestes dues poblacions

1848 Barcelona i Mataró inauguren el ferrocarril entre aquestes dues poblacions, en aquells moments el segon de l'estat (el primer va ser a Cuba colonitzada)

28/10/1848 Tal dia com avui

La línia de tren Barcelona-Mataró va ser inaugurada el 28 d'octubre de 1848, i va ser la primera línia de ferrocarril de la península ibèrica, però no en canvi la del "Regne d'Espanya", ja que a aleshores a la "provincia de Cuba" hi va circular el primer tren del territoris sotmesos a Espanya.

En aquesta línia Barcelona-Mataró hi ha el túnel de Montgat, el més antic de tota la xarxa de l'Estat espanyol. Aquest ferrocarril va ser promogut pel mataroní Miquel Biada i Bunyol. Les obres, les van realitzar enginyers catalans i anglesos. Totes les locomotores també van ser portades d'Anglaterra.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid