Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1976 Llei d'amnistia per als delictes polítics: s'allibera més de 500 empresonats

Llei d'amnistia per als delictes polítics: s'allibera més de 500 empresonats

30/07/1976 Tal dia com avui

El 30 de juliol de 1976 fou dictada una llei d'amnistia per a tots els delictes d'intencionalitat política comesos amb anterioritat, si bé en quedaren exclosos els que haguessin posat en perill o lesionat la vida o la integritat física de les persones.

Posteriorment, per llei de 15 d'octubre de 1977 foren amnistiats tots els actes d'intencionalitat política, sense tenir en compte el seu resultat, anteriors al dia 15 de desembre de 1976 i als posteriors a aquesta data fins el dia 15 de juny de 1977 si conjuntament amb la seva intencionalitat política s'apreciés un mòbil de restabliment de les llibertats polítiques o de reivindicació de les autonomies dels pobles de l'estat espanyol.

Seguint aquest criteri, a l'octubre de 1977  l'Estat va amnistiar els militants d'ETA, FRAP i altres organitzacions de l'esquerra, però en canvi va discriminar els presos independentistes catalans acusats de formar part del grup EPOCA als quals es va retirar l'amnistia pocs dies després. Una mesura que comptava amb la pressió de la patronal catalana i especialment d'exfranquistes membres del poder com Rodolfo Martín Villa.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid