Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1940 Lev Trotsky, revolucionari rus exiliat, és ferit de mort a Mèxic

1940 Lev Trotsky, revolucionari rus exiliat, és ferit de mort a Mèxic

20/08/1940 Tal dia com avui

El 20 d'agost de 1940 Lev Trotsky, revolucionari rus exiliat, resulta ferit de mort a Mèxic a mans de Ramon Mercader. Mercader entrà en contacte amb Silvia Ageloff, secretària de Trotski, fent-se passar per Jacques Monard, fill d'un diplomàtic francès. Sota la identitat de Frank Jackson, es traslladà als Estats Units i d'allà, amb el pretext d'un canvi de feina, es traslladà a Mèxic. Allí, gràcies a la seva relació amb Ageloff, entrà en contacte amb Trotski el 1939. Durant un temps, es reuní amb Trotski i es guanyà la seva confiança.

El 20 d'agost del 1940, durant una reunió en la mateixa residència de Trotski, Mercader l'atacà amb un piolet, i li causà una ferida al front que li esclafà el crani i part del cervell

Malgrat els dubtes sobre la seva veritable identitat (en el moment de la seva detenció es va saber que era català perquè demanà ajuda en llengua catalana al metge de Trotsky Wenceslau Dutrem) no fou fins a l'agost del 1953 que es va saber la seva veritable identitat arran que les empremtes foren contrastades amb les empremtes de Ramon Mercader d'un empresonament que havia sofert a València abans de la Guerra Civil.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid