Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions a la capital de La Plana contra els abocadors de tòxics

25.01.07 El proper dissabte  27 de gener es realitzarà a la capital de La Plana (Castelló) una manifestació convocada per les plataformes que lluiten contra la implantació d’abocadors a les poblacions de  Les Coves, Fanzara i Cervera (la Plana Alta, Alt Millars i Baix Maestrat).

25/01/2007 17:22 Política

 La manifestació s’iniciarà a partir de les 12:00 h a La Farola (Pça. Independència) i recorrerà els principals carrers de la ciutat.

El projecte preveu la construcció de tres abocadors per a Residus Tòxics i Perillosos en un radi de 50 Km2, entre aquestes poblacions, un fet que ha mobilitzat nombrosos veïns, que ja es van manifestar anteriorment durant aquest any a diversos pobles de la comarca.


Les plataformes opositores a la construcció d’aquests abocadors han denunciat els casos de càncer i malalties respiratòries que han generat aquesta mena d’abocadors a d’altres poblacions, així com la contaminació d’aqüífers i l’impacte sobre el paisatge i els recursos naturals. Els arguments dels veïns també apunten al fet que això provocaria l’empobriment de les poblacions afectades i el desenvolupament del turisme rural . 27923_cc


En el cas de Fanzara, la planta d’ “inertització-solidificació” i abocador de residus perillosos està promoguda per Ecocat SL, una empresa en l’òrbita d’Aigües de Barcelona SA (AGBAR) i de la multinacional Suez. El projecte pretén solidificar 30.000 tones mètriques a l’any de residus perillosos i 20.000 tones més de residus que es vessarien directament sense cap tractament. En total l’abocament arribaria a les 57.200 tones a l’any, 50.000 de residus i 7.200 d’aglomerants i ciment. Un abocador que tindria una capacitat de prop de 1.000.000 de m3 i una vida útil de 25 anys.

Les repercussions polítiques pel rebuig que han generat els projectes dels abocadors de tòxics i matèries perilloses han provocat que Carlos Fabra, president de la Diputació de Castelló i dirigent del PP processat per diversos delictes, hagi declarat recentment, a pocs mesos de les eleccions municipals als feus populistes, que “No se va a hacer ningún vertedero ni en La Salzedella ni en Les Coves de Vinromà”.

 

Mobilitzacions contra els abocadors

 

 

 

 

 

 

Més informació a www.perlaterra.org

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid