Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1979 Neixen els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC)

1979 Neixen els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC)

04/03/1979 Tal dia com avui

DECLARACIÓ DE PRINCIPIS DELS CSPC

1. Els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans som un moviment de defensa i suport de tots els independentistes catalans empresonats, exiliats i represaliats per les forces d’ocupació.

2. També ens proposem reivindicar la memòria de tots els patriotes caiguts en la lluita per l’alliberament nacional.

3. Els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans som una part més del poble en lluita per la Independència Nacional, el Socialisme i la Reunificació dels Països Catalans.

4. Quan parlem de Patriotes Catalans ens referim a tots aquests lluitadors que pretenen amb el seu combat la Independència i la Reunificació dels Països Catalans.

5. Els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans estan formats per comitès territorials i sectorials, amb el suport de partits i d’organitzacions polítiques i sindicals que acceptin els punts programàtics d’In¬dependència, Socialisme i Reunificació com a objectius a assolir pels Països Catalans, en la seva totalitat, i d’entitats ciutadanes i culturals patriòtiques.

6. L’àmbit territorial dels Comitès de Solidaritat és el dels Països Catalans.

7. Els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans emprenem la defensa dels  represaliats en base al seu pensament i ideals i no qüestionem el tipus de lluita que hagin escollit, independentment dels fets pels quals siguin acusats.

8. Considerem que donat el caràcter antagònic entre els Estats espanyol i francès i la nostra comunitat na¬cional, els empresonaments i exilis i els perills de repressió seran constants fins al dia de la Independència. Per tant afirmem que els Comitès només ens dissoldrem quan no existeixin represaliats ni perill de repressió per als Patriotes Catalans. Cosa que equival a dir que els Comitès ens dissoldrem quan la nostra nació hagi assolit els objectius d’Independència, Socialisme i constitució d’una Nació Reunificada.

9. Els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans escollim com a mitja de lluita per a aconseguir els nostres objectius. la defensa jurídica i la conscienciació i mobilització populars, ja que només la lluita del poble català ens podrà portar a la victorià.

10. Es Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans ens podrem coordinar amb tots els organismes que, arreu del món, lluitin contra la repressió dels estats opressors i per l’alliberament nacional.


Països Catalans, març del 1980

Per saber-ne més:

Homenatge als CSPC

CSPC: el moviment antirepressiu de l’independentisme català (1979-1989 )

 L'acte commemoratiu de Vic es converteix en un "punt de partida"

 L'MDT reedita dos llibres dels CSPC en el 30è aniversari del seu naixement

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid