Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP fa una darrera crida a participar a les consultes del 28-F

La militància de la CUP fou impulsora de la primera consulta a Arenys de Munt i després ha seguit col·laborant activament en l’organització de l’onada de referèndums arreu del Principat.
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha emès un comunicat demanant a la ciutadania que està citada a les urnes el proper diumenge dia 28 de febrer que s’acosti als col·legis electorals i emeti un vot afirmatiu per la independència.

26/02/2010 22:36 Política

L’organització destaca la voluntat de l’organització de les consultes d’estendre el dret a vot a tota la ciutadania, independentment de la situació legal concedida per l’Estat espanyol. 

La militància de la CUP fou impulsora de la primera consulta a Arenys de Munt i després ha seguit col·laborant activament en l’organització de l’onada de referèndums arreu del Principat. En aquesta ocasió, el 28 de febrer, la CUP és present a localitats com El Vendrell, Molins de Rei o Vilassar de Mar.  L’organització vol que en aquesta ocasió la jornada també esdevingui un èxit ciutadà i en aquest sentit fa una crida a totes aquelles persones que en tinguin oportunitat perquè s’apropin a les urnes. Recorda que aquest és dels exercicis més grans d’autoorganització popular mai realitzats al país, ja que en cloure’s la següent ronda de consultes, previstes pel 25 d’abril, més de doa milions de persones hauran pogut emetre el seu vot sobre la independència nacional.

La CUP destaca molt especialment el model d’autodeterminació que impulsen les consultes, on totes les persones que viuen als municipis són cridades a participar. Enfront d’un estatalisme francès o espanyol que margina les persones en situació legal irregular, el moviment independentista català fa una proposta de futur radicalment diferent: un país lliure i amb igualtat de condicions per a tothom.  Davant de l’auge de la xenofòbia – amb exemples recents com el del consistori de Vic, que pretenia condicionar el padró a la situació regular a l’Estat espanyol de la persona nouvinguda - la CUP considera molt important que l’independentisme sigui abanderat en la defensa dels drets de totes les persones. 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid