Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Neix una plataforma a la Universitat de Perpinyà per a fer front a la mercantilització de l’educació

4.3.07 Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de la Universitat de Perpinyà s’ha donat a conèixer el naixement del “Col·lectiu Anti Bolonya”, que s’organitza en reacció a les mesures que proposa el govern francès en matèria educativa i que cal emmarcar en les exitoses lluites de l’any passat contra el Contracte de Primera Experiència (CPE).

04/03/2007 05:26 Política
El Col·lectiu Anti Bolonya, que aplega estudiants d’aquesta universitat i on s’hi inclou la militància del sindicat SUD Etudiants així com del SEPC, neix per a fer front al contingut de l’anomenat Report Hertzel, dirigit per la persona de mateix nom, i que posa les pautes per a diferents reformes universitàries emmarcades en les línies que es desprenen de l’anomenat Procés de Bolonya.

Així doncs, aquest document planteja la necessitat d’augmentar la participació del món empresarial en el desenvolupament de les universitats públiques així com l’elitització d’aquestes. En aquest sentit, totes aquelles qüestions que puguin ser considerades com un cost excessiu en termes de mercat es veuen seriosament amenaçades en benefici d’una universitat entesa com a “lloc de pre-formació laboral” tal com s’apunta des d’aquest col·lectiu.

Alhora, des de la plataforma estudiantil es vol denunciar que s’estan utilitzant demagògicament les mobilitzacions contra les reformes laborals d’un any enrere, ja que des del govern francès se n’atribueixen les causes a un model educatiu que generava frustracions als i les joves recent llicenciades i pel qual es fan necessàries les reformes que tot just ara es plantegen. Una nova via, doncs, al paper del Col·lectiu Anti Bolonya, per tornar a provar d’introduïr mesures en consonància a aquesta reforma educativa a escala europea.

Finalment, els i les estudiants apunten que “volem donar un caire europeu a aquesta nova agressió, emmarcant-lo clarament en el procés de Bolonya. En aquest context de campanya electoral, a dos mesos de les eleccions estatals, la nostra prioritat és lògicament d'informar els estudiants. Després d'aquesta primera octaveta, el col·lectiu organitzarà una reunió pública d'informació, prevista a finals del mes de març.”
 
Per saber-ne més:
La dinàmica del CPE. Article Espai Jove de la Intersindical-CSC 
 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid