Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El jutge cita a declarar el mosso que va agredir un jove de Lleida durant la Diada

Respondrà a la denúncia de l’Assemblea de Joves de Lleida pels delictes de coaccions, de detenció il·legal i per una falta de lesions. Els Mossos d’Esquadra, alhora, han denunciat al jove de dos atemptats a l’autoritat.
Demà a les 9,30h als Jutjats de Lleida, ha de comparèixer davant el jutge el mosso d’esquadra que va agredir, amenaçar i detenir un jove que participava de la protesta durant les ofrenes de l’11 de setembre a l’edifici del Roser, en que diferents persones protestaven de forma pacífica contra la conversió del Roser en hotel de luxe. 
 

19/01/2009 19:15 Política

El jutge l’ha citat responent a la denúncia que l’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL) va interposar-li pels delictes de coaccions, de detenció il·legal i per una falta de lesions i per la denúncia que els Mossos d’Esquadra han ingeniat contra el jove (acusant-lo d’agredir a dos agents) i justificar una detenció il·legal i una actuació desmesurada dels Mossos que diferents col·lectius de la ciutat van denunciar públicament.

 Aquesta declaració havia de celebrar-se l’11 de novembre (el mateix dia que el jove agredit va realitzar la seva i va ser visitat pel metge forense) però els Mossos d’Esquadra van sol·licitar-ne la suspensió, al·legant que han passat a ser també acusats, pretext amb el que han volgut conèixer primer la declaració del jove i dilatar un procés que, des de l’Assemblea de Joves, volem resoldre amb celeritat davant la gravetat de les acusacions al jove (dos atemptats a l’autoritat signifiquen penes d’entre 2 a 6 anys de presó). 

En la seva declaració, el jove detingut i agredit va reiterar que les persones concentrades davant el Roser estaven fent sentir la seva protesta de forma totalment pacífica, com demostren totes les fotografies i les imatges publicades pels mitjans i com han transcorregut sempre la dotzena de Diades en que l’Esquerra Independentista ha celebrat els mateixos actes. Alhora, va denunciar que van ser els Mossos d’Esquadra els qui van actuar de manera violenta i desproporcionada i van carregar brutalment contra les persones que protestaven (i contra altres que es trobaven a les immediacions) en oposició a la conversió del Roser en un Parador Nacional davant l’entrada dels polítics responsables del projecte. El jove va reconèixer el mosso d’esquadra que el va agredir, amenaçar i detenir malgrat que ell no havia fet absolutament res, més que entomar els cops, empentes, pessics a les costelles, torsions de braç, intents d’ofec i amenaces per part del mosso. 

 

Des de l’Assemblea de Joves de la ciutat, en motiu de la declaració de demà:


A l’espera de la imaginació que demà posin els dos agents entorn els fets de la Diada, volem reiterar que es tracta d’un fets inequívocs en que els mossos van violentar una protesta pacífica, carregant contra les persones concentrades i agredint, amenaçant i detenint un jove que estava fent sentir la seva protesta de forma totalment pacífica.
 
Recordem que l’agent denunciat i denunciant va ser el mateix que va amenaçar el mateix jove l’11 de novembre de 2007 després de l’acció de protesta que l’AJLL va fer a l’acte institucional de commemoració dels 300 anys de la caiguda de la ciutat. Després de detenir-lo la passada Diada, ho va tornar a fer dient-li “Ara veuràs, ara estàs amb nosaltres”.
 
Informem que aquest agent ja ha estat subjecte de denúncies per agressions i altres fets irregulars que properament farem públiques.
 
 
Lleida, 19 de gener de 2009
Assemblea de Joves de Lleida - CAJEI

 

Per saber-ne més:

L'AJ de Lleida desvetlla la identitat del mosso agressor durant la protesta del Roser . Llibertat.cat

El jove de Lleida reconeix davant el jutge el mosso que el va agredir, amenaçar i detenir a la Diada Llibertat.cat

Citat a declarar el lleidetà detingut durant la Diada. Llibertat.cat

L'AJL interposa una denuncia el mosso pels incidents de la Diada a Lleida. Llibertat.cat

Posaran una denuncia contra el Mosso que va agredir un jove a Lleida durant la Diada. Llibertat.cat

Un militant de l'AJL detingut pels Mossos d'Esquadra durant els actes de commemoració de la Diada. Llibertat.cat 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid