Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Actes de la diada de Sant Jordi i de la commemoració del 25 d'abril

Arreu dels Països Catalans, l’Esquerra Independentista ha programat desenes d’actes polítics, mobilitzacions i xerrades coincidint amb la diada de Sant Jordi i la commemoració de la batalla d'Almansa (25 d'abril). Recollim a continuació els actes més ressenyables. Però escau recordar que divendres passat ja es va donar el tret d’eixida a Catarroja (l’Horta Sud) amb una conferència al voltant de la Guerra de Successió i les seues conseqüències a càrrec de Carmen Pérez Aparicio autora del llibre, De l’alçamanet maulet al triomf botifler (Tres i Quatre, 1981). L'acte va comptar amb una assistència de vora mig centenar de persones, estava organitzat conjuntament per CAJEI, Maulets, SEPC i Endavant.
 

22/04/2008 00:02 Política

Presentació de la coordinadora de col·lectius de l'Esquerra Independentista del BarcelonèsBarcelona
Els actes de la diada del 23 d’Abril comencen al matí amb la presentació de la campanya del Sindicat d'Estudiants del Països Catalans (SEPC) “Per l’augment de l’ús social del català a les aules”, en el marc de l’acte de presentació de l’Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB), coordinadora que agrupa a les organitzacions independentistes i casals de la comarca. A la vesprada, l'EIB convoca una manifestació sota el lema "23 d'abril: Als Països Catalans, decidim Independència"  que començarà a les 18’30h a la Plaça de la Universitat i finalizarà a la plaça del Rei a les 19:30, on es farà un acte polítc, on es visualitzarà públicament la nova coordinadora. 

Elx
El proper 25 d’Abril tindrà lloc al Centre Internacionalista d’Elx un debat sobre Socialisme i alliberament nacional” organitzat per Maulets. La taula rodona comptarà a més dels organitzadors amb representants d’Endavant (OSAN), PCPV, del PCE (ml) i del PCPE.

Godella 
Des d’avui mateix comencen a Godella les jornades Ocupats però no vençuts” organitzades per l’Ateneu Popular La Canterella, que comptaran amb activitats diverses com ara passes de videos, tast de vins, o un concert de Toni de l’Hosta.

Vilafranca del Penedès
L’Ateneu X, juntament amb CAJEI i el CSO El Taller han organitzat el 25 d’Abril al local ocupat de la vila un concert conmemoratiu de la diada que comptarà amb la presència de Cesc Freixas i Araésdemà.

La Valldigna
Cicle conferències “salvem l'art de la valldigna” amb motiu del 25 d'abril, nacionalistes de la Valldigna i el projecte en xarxa Valldigna, som i serem, organitzen un cicle, en el que intervindràn professors universitaris, i que està dedicat a la controvertida restauració del monestir de valldigna. (+info, Cartells)  

Beniarrès
En quest poble del Comtat celebrarà la diada com cada any amb una cercavila reivindicativa que tindrà lloc el proper 27 d'Abril. L'acte està organitzat per l'Esquerra Independentista local i comptarà amb l'actuació de la colla de dolçaina i tabal de l'Associació Cultural L'Esportí de Beniarrès. En acabar la cercavila, es farà la presentació de l'exposició "Joan Fuster, una biografia visual" a carrec de Victor Labrado a l'Ateneu Popular Arrels.

Sueca
Per al dissabte 26 d’Abril, la CAJEI ha organitzat a les 12h a la Plaça de l’Ajuntament de la capital de la Ribera Baixa un multitudinari homenatge a Joan Fuster al qual seguirà una manifestació pels carrers del poble sota el lema “El futur a les nostres mans, el jovent per la independència i el socialisme”.

300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència.València
Ahir van començar a la Universitat de València les jornades per la memòria històrica organitzades pel SEPC.   Es tracta d’un cicle de conferències en les quals, a més d’un militant d’Endavant, participaran historiadors com ara Antoni Furió, Pelai Pagès i Agustí Colomines.

A la Facultat de Geografia i Història començarà el dia 24 una cercavila organitzada per la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència.

La mateixa campanya organitza l’acte central de la Diada del 25 d’Abril a València. Consistirà en una manifestació que amb el lema “Els Països Catalans decidim independència” eixirà el mateix divendres 25 d’Abril a les 20h des de les Torres de Quart i acabarà amb un acte polític a la Plaça Manises en front de la Generalitat.

 

Casal Jaume I d’Alacant una Jornada InternacionalistaAlacant
Avui comença a la Universitat d’Alacant el "II Seminari de cultura popular i tradicional", que organitza el SEPC. En el programa d’aquest podem trobar excursions, concerts, tallers de cultura popular, i xerrades sobre tradicions, festes, sociolingüística i història amb ponents tan interessants com Miquel Gil, Sergi Gómez o Andreu Ginés.

Divendres 25 d’Abril tindrà lloc al Casal Jaume I d’Alacant una Jornada Internacionalista que comptarà amb la presència dels castellanistes d’Izca i els solidaris amb Cuba de la Brigada “Miguel Hernández” d’Alacant.

El dissabte 26 d’Abril hi ha prevista una gran manifestació a les 18h des de les escales de l’IES Jordi Joan d’Alacant. Al seguici hi haurà com cada any presència del conjunt de l'Esquerra Independentista.

Conjunt dels Països Catalans
Al marge dels actes locals, la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència  ha convocat una "jornada de lluita" per la diada del 25 d’Abril. Es tracta d’una experiència descentralitzada que ja l’any passat comptà amb més d’un centenar d’accions arreu dels Països Catalans  en una jornada històrica. Tanmateix, si l’any passat la jornada es destinà a donar a conèixer la campanya, enguany se l’ha enfocat amb dos objectius ben clars: denunciar la repressió que ha patit l’Esquera Independentista durant aquest curs polític; i la denúncia de la simbologia espanyola i francesa com a mostra de rebuig a la seua ocupació.

La campanya ha publicat avui un manifest  on s’explica que l’Esquerra Independentista en aquesta campanya ha solidificat el camí de la unitat d’acció i avança cap a una major coordinació política. Aquest és un factor indispensable per construir el Moviment Català d’Alliberament Nacional.”. I s’incideix en la importància de la participació activa en la jornada de lluita del 25 d’Abril “per tornar a demostrar la (...) voluntat insubmissa” del poble català.

 

El jovent defensem el català!. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) 

El futur a les nostres mans! El jovent per la independència i el socialisme!. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI)

D'Alacant a Perpinyà: Foc a l'estat, al capital i al patriarcat. Endavant, Maulets, SEPC

23 d'abril, 25 d'abril... Per la unitat de la llengua i els Països Catalans. Moviment de defensa de la Terra (MDT)

Manifest del PSAN, amb motiu de les diades del 23 i del 25 d'abril

 

Per saber-ne més:
Presentació de la coordinadora de col·lectius de l'Esquerra Independentista del Barcelonès. Llibertat.cat 

La campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència convoca una jornada de lluita pel 25 d’abril. Llibertat.cat 

Tren Jaume I fins a Alacant el 26 d'abril. Llibertat.cat 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid