Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El "sí" arrasa a Barcelona amb el 91,46%

Amb el 44'65% dels vots escrutats fins ara, el "sí" guanya amb un aclaparador 91,46%. Els vots negatius són el 7,32%, els blancs representen l'1,22% dels vots i s'han registrat un 0,05% de vots nuls, segons ha informat Barcelona Decideix.

 

Els voluntaris segueixen escrutant vots, però atesa l'alta participació, del 21,37%, no es tindran el 100% dels vots escrutats i els resultats definitius fins dilluns. "Mai, ni en el més remot dels nostres somnis, podíem haver imaginat un resultat així", ha expressat el portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, en el moment d'anunciar la xifra final de participació de l consulta sobre la independència de Catalunya a la ciutat de Barcelona.

11/04/2011 00:03 Política
 
Consulta de la Diagonal, 12,2% de participació
 
"Hem fet història; això pulveritza tots els referents imaginables", ha assegurat Bosch. I és que la consulta d'aquest diumenge ha superat tots els barems de comparació, com ara la consulta de la Diagonal, que va assolir tan sols un 12,2% de participació tenint el suport de l'Ajuntament de Barcelona, que s'hi va gastar tres milions d'euros, mentre que la consulta ha estat finançada únicament amb donacions d'individuals. 
 
La consulta també ha superat els vots que van fer alcalde Jordi Hereu (14'8%), s'han triplicat els vots obtinguts per formacions de programa independentista a la ciutat (6'4%, sumant ERC, SI i RCat), i s'han fregat els resultats de CiU en la victòria d'Artur Mas del 2010 (22'5%) "Qui digui que votar sobre la independència no interessa als barcelonins", ha assegurat Bosch, "és que no toca de peus a terra." Aquesta dada gairebé duplica la frontera dels 10 punts, la xifra que l'organització s'havia fixat com el mínim llindar de l'èxit.
 
David Vinyals, responsable d'Informàtica Electoral de la plataforma, ha destacat l'evolució del vot, i ho ha comparat amb altres cites. També ha comentat que el sistema ha funcionat a la perfecció, malgrat els mitjans limitats amb que ha comptat la consulta "sense gastar ni un cèntim dels contribuents, en contrast amb l'Ajuntament, que fa poc va gastar 4 milions d'euros de tothom en una consulta francament qüestionable". Segons ha explicat el responsable d'Administració Electoral de Barcelona Decideix, Eduard de Càceres, a les vuit en tancar les urnes, havien votat un total de 257.645 ciutadans, que sobre el padró correspon a un 18'14%, dels quals 13.394 corresponen a persones de 16-18 anys o estrangers que no formen part del cens electoral. Sobre el cens d'electors de Barcelona (parlament 2010), per tant, els 244,251 electors censats que han emès el seu vot corresponen a un 21'37% del cens.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid